Ми у Facebook
07.04.2012, 10:35

Героїчні вчинки українців нагородили на церемонії “Гордість країни-2011” [+Фото]

Днями у Національній опері України українські vip-персони за традицією вшановували героїв з народу - лауреатів премії “Гордість країни 2011”, яка вже дев'ятий рік поспіль проводиться Фондом Віктора Пінчука.
Цього року захід дещо відрізнявся від попередніх церемоній: були сюрпризи і несподівані зміни в списках гостей Віктора Пінчука. Одне залишилося, як завжди постійним, - герої церемонії, історії яких змушують замислитися, співпереживати і пишатися своїм народом.

Гості
Приємною несподіванкою стало те, що захід цього року було позбавлено світської блиску та гламуру. Церемонія проводиться завжди на початку весни, тому зазвичай на червоній доріжці можна було побачити, що гості прийшли не тільки висловити повагу героям з народу, а й продемонструвати свої розкішні обновки.



Можливо, цього разу відсутність гламурного блиску пояснюється якимись змінами в списках запрошених: цього року були відсутні завсідники церемонії Андрій Ющенко з дружиною Лізою, Маша Єфросиніна з чоловіком та інші представники vip-тусовки, зате вперше з'явилися Віктор Медведчук, Сергій Тігіпко, Анатолій Близнюк. Навіть несподівано з'явилася Ірена Кільчицька, яка виглядала і поводилася скромно і стримано.

Серед гостей церемонії можна було побачити: Ірину Бережну, Віру Ульянченко, Арсенія Яценюка з дружиною Терезою, Віталія Кличка, Дмитра Гордона, Ірину Лисенко, Нестора Шуфрича, Раїсу Богатирьову, Лілію Ребрик, Ігоря Кондратюка, Лілію Подкопаєву, Яну Клочкову та ін.



Віктор Пінчук, на жаль, вперше за останні роки був без дружини Олени, яка тільки минулої осені народила доньку. Але зате його, як завжди, прийшов підтримати тесть Леонід Кучма з дружиною Людмилою.

Церемонія
Ведучими “Гордості країни 2011” стали Оксана Марченко та Олександр Богуцький. Марченко була в довгому бежевому платті з розкішним декольте. Вона, до речі, вперше веде церемонію, і треба сказати - це у не вийшло душевно, оскільки Оксана не приховувала своїх емоцій - відкрито захоплювалася і навіть розплакалася, почувши зворушливі історії лауреатів церемонії.

Сама церемонія була традиційною: героїв вітали політики, спортсмени і артисти, а виступами порадували гостей Наталя Могилевська, Олександр Пономарьов, Віра Брежнєва, Славко Вакарчук. Новинками церемонії-2011 стало додавання в концертну програму номерів учасників телешоу “Україна має талант”: Олена Ковтун заспівала разом з Тіною Кароль, а свій новий номер показав акробатичний дует “АртВан”.

Герої
Глядачі почули 9 зворушливих історій, в яких відзначилися українці.

Віктор Атаманов виніс із палаючого будинку трьох сусідських дітей.

Роксолана Дзьоба-Балаян, незважаючи на те, що залишилася без ніг у 17 років, стала чемпіонкою Європи зі стрільби з лука і мамою двох чарівних дітлахів.



8-річна Віолетта Коваленко під час нападу злочинця, незважаючи на важкі ножові поранення, врятувала себе і бабусю.

85-річна Владилена Кокіна взяла участь у 300 легкоатлетичних пробігах і стала рекордсменкою серед жінок-ветеранів у своїй віковій категорії.

Ілля Паскарюк, незважаючи на відсутність кисті, став призером юнацького чемпіонату України з дзюдо.

Іван Литвинов - 23-річний сирота і вихованець інтернату, який всіма силами допомагає безпритульним і малюкам із дитячих будинків.

Віталій Нечаєв - семирічний вундеркінд з Черкащини, який мріє стати Президентом України і пише книгу про історію країни.

Лікарем року став директор Київського центру серця Борис Тодуров, який зробив першу трансплантацію серця в Україні і продовжує щодня рятувати життя. Хірург присвятив усього себе професії і мріє тільки про те, щоб встигнути врятувати ще більше людей. Йому премію вручив прем'єр-міністр Україна Микола Азаров.

Особливо публіку зворушив сюжет про родину Ісаєвих - саме вони в ході голосування українців на сайті премії стали “Народними героями”. Історія родини Ісаєвих - це історія про те, як здорова молода жінка, всупереч осуду родичів і оточуючих, вийшла заміж за хворого на СНІД чоловіка, а після втрати новонароджених малюків стала ще й прийомною мамою семи ВІЛ-інфікованих діток.



Особливий жест
Сім’ю Ісаєвих премією нагороджувала радник Президента України Ганна Герман, яка продемонструвала всій країні, що ВІЛ-інфіковані дітки не повинні бути вигнанцями, поцілувавши кожну дитину.

Як відомо, в українському суспільстві існують страхи та упередження по відношенню до людей, хворих на СНІД, хоча лікарі і благодійники не перестають наголошувати, що інфекція не поширюється через спілкування, рукостискання і поцілунки.

Хочеться вірити, що з історії героїв премії допоможуть нам стати трішки кращими.





На правах реклами