Ми у Facebook
24.04.2012, 11:41

На Гурбах на Рівненщині буде нова церква, а фестиваль перенесуть [+Фото]

Про те, хто найбільше допомагає Свято-Воскресенському монастирю на повстанських могилах, та про майбутню нову церкву розповів настоятель монастиря, ієромонах Нифонт.
Настоятель Свято-Воскресенського монастиря завітав до редакції порталу OGO.ua після численних коментарів до публікацій на нашому порталі про відзначення 68-ї річниці Гурбенського бою.

Вшанування вояків УПА у Гурбах на Рівненщині закінчилось стріляниною

- Мені розповів Сергій, який допомагає нам вести сайт монастиря, що там щось нехороше пишуть під статтями про вшанування. То я хотів би розказати так, як воно є. Бо, мабуть, я знаю більше за всіх, як усе було насправді, - розпочав розмову ієромонах Нифонт.

На відзначення 68-річчя Гурбенського бою гроші збирали "по копійці"

За словами настоятеля, було дуже важко домогтись, щоб під час вшанування пам’яті полеглих повстанців не звучала політика. Деякі голови політичних організацій наполягали, що нададуть фінансову допомогу за умови, якщо їм дадуть виступити. Однак зрештою більшість з них вдалось переконати. Щоправда, повністю домовленості дотримались не всі.

За словами настоятеля монастиря, голова однієї з партійних організацій надала фінансову допомогу лише за умови, якщо дадуть слово письменнику Василю Шкляру. А автор "Чорного ворона" у своїй промові говорив про політику і вибори.

Висловив жаль їєромонах Нифонт і з приводу непорозумінь щодо того, хто більше допомагає монастирю.

- Віктор Кривун уже три роки допомагає монастирю. Вже більше ста тисяч пожертвував на будівництво обителі. Його ідея була й провести фестиваль, і реконструкцію. Я хотів цьогоріч просити дати йому церковний орден. Але Віктор відмовився, - каже настоятель Свято-Воскресенського монастиря Нифонт. - Тепер я себе картаю, що не дали. Якби ми привселюдно вручили орден, то й зараз було б все спокійно.



А ще, як розповів ієромонах, домовились з організаторами, щоб у майбутньому подібні фестивалі проводити не на третій день Пасхи і трохи далі від повстанських могил.

Зараз же настоятель монастиря Нифонт займається питаннями будівництва нового храму на Гурбах.

- Займаюсь паперовими справами, щоб з Божою поміччю почати будівництво церкви на Гурбах. Роботи багато і тут сподіваємось на допомогу добрих людей. Будемо вдячні навіть найменшій пожертві, - сказав на завершення розмови настоятель Свято-Воскресенського монастиря на повстанських могилах, ієромонах Нифонт.



Кошти можна переказувати на розрахунковий рахунок 2600000015985, МФО 333539, код 34119147, Укрексімбанк в м. Рівному.

Інтернет-адреса сайту Гурбенського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря на Повстанських могилах http://gurby-monastyr.org.ua/





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ