Ми у Facebook
02.05.2012, 13:44

Відомий етногурт "Божичі" співав у Рівному та в Пересопниці [Фото+Відео]

28 квітня Рівненщину відвідав відомий український гурт "Божичі". Музиканти заспівали у Рівному, Пересопниці та Дядьковичах. Під час гастролей не тільки ознайомлювались із місцевими традиціями, а й агітували зберігати, передавати нащадкам фольклор. А для шанувальників етномузики у Рівному відбувся великий концерт.
Приїзд відомого колективу до Рівного став можливим завдяки співпраці з агенцією "Етнограунд". За один день "Божичі" встигли заспівати в Пересопниці Рівненського району, а також у селі Дядьковичі на відкритті музею села.



— Музиканти були щиро здивовані облаштуванням історико-архітектурного комплексу. А їхні неперевершені композиції у відбудованому інтер’єрі Пересопниці звучали особливо самобутньо, - зауважив керівник мистецької агенції "Етнограунд" Андрій ЛЯШУК.



Підсумовували візит "Божичі" концертом у Залі камерної та органної музики в Рівному. Свої виступи музиканти доповнили тандемом з волинським народним весільним скрипалем Леонідом Марчуком.




— Ми започаткували проект "Почуй голос предків!". Щоб долучитись до нього — треба записати свою бабусю чи дідуся. Майже в кожного є мобільний телефон з вбудованим диктофоном. Треба тільки попросити Ваших бабусю чи дідуся розкрити вам скарби своєї пам’яті. А записаний вами матеріал може стати в нагоді якомусь фольклорному колективу.

Також для участі в проекті необхідно вказувати місце проживання виконавців фольклору та звідки вивчені ними та чи інша пісня, танець, — наголосив учасник гурту Валерій Гладунець.



"Божичі" не тільки співають, а й збирають автентичну українську музику. Учасники гурту вивчають та відтворюють старовинну пісенну та танцювально-інструментальну традицію, яка де-не-де ще збереглась по селах та хуторах України. Одним з основних напрямків діяльності "Божичів" є фольклорно-етнографічне експедиційне обстеження сіл України. Учасники "Божичів" побували у фольклорно-етнографічних експедиціях у більшості областей України.










На правах реклами