Ми у Facebook
03.05.2012, 10:44

Де безкоштовно навчають рівненських інвалідів? [+Фото]

Питання працевлаштування людей з обмеженими можливостями, їх зайнятість та перспективи на ринку праці фахівці обговорили під час виїзного семінару.
Організатором виступив “Молодіжний центр праці Спеціаліст” за сприяння відділу у справах сім'ї та молоді РОДА. Тема семінару — “Працевлаштування молоді з особливими потребами. Сучасний погляд на проболему”. Захід відбувся у Рівненському обласному центрі професійної реабілітації інвалідів (с. Олександрія) задля привернення уваги роботодавців до випускників закладу.

Оксана Кравчук, директор обласного центру професійної реабілітації інвалідів розповідає, що їх центр сприяє працевлаштуванню інвалідів за їх місцем проживання:

- Заклад розрахований на 50-60 осіб, - продовжує пані Оксана. — Обслуговуючий персонал — близько 30 людей. Зараз у нас проводиться навчання за двома спеціальностями: швачка та оператор комп'ютерного набору. Також є спеціальності “молодша медична сестра” і “соціальний робітник”, але групи на них поки не сформовані. Люди з особливими потребами у нас проживають, навчаються, харчуються, а також отримують медичні та соціальні послуги. Лікування проходить відповідно до призначень лікаря. Це можуть бути як таблетовані так й ін'єкційні форми лікування, відвідування фізкабінету.













У найближчих планах - завершення реконструкції спального корпусу. Тут для інвалідів створюємо всі умови: двомісні кімнати, окремо душ і туалет. На першому поверсі проживатимуть інваліди-візочники, аби спростити їх пересування.

Медична сестра Ніла Василейко зазначає, що, в основному, в реабілітаційному центрі призначають фізіотерапевтичні процедури. Також працює кабінет ЛФК, масаж, бальнеологічні ванни, парафінолікування, ароматерапія, лазеротерапія та лікувальна гімнастика.





Викладач за спеціальністю “Швачка” Юлія Парфенюк розповідає:

- Навчання триває 3 місяці. Зараз у нас 8 учнів. Ми навчаємо лише основам шиття, так як випускаємо швачок першого розряду, яка може працювати на поточному виробництві. Після навчання вони отримують відповідний документ і можуть вже працевлаштовуватися.







Під кінець зустрічі роботодавці з ВАТ “Рівнеазот”, Рівненського льонокомбінату, ТОВ “Морган Феніче”, ТОВ “Реноме — Смарт”, ТОВ “Радема”, ВД “ОГО” та ПП “МІС” зібралися за круглим столом аби обговорити можливості працевлаштування людей з особливими потребами.



Представник ВАТ “Рівнеазот” Сергій Григор'єв зазначив, що інваліди перед працевлаштуванням на їхньому підприємстві проходять відповідний огляд та відбір. Адже не всі вони можуть працювати на “Рівнеазоті” з медичної точки зору та професійних даних потенційного робітника.

- Дуже добре, що є такі центри, де люди можуть поспілкуватися, відволіктись від щоденної рутини та буденних проблем, - продовжує далі пан Сергій. Та і саме відчуття того, що ці люди є комусь потрібні вселяє в них ще більше віри та надії. Я вже приглядів собі одну кандидатуру. Думаю, поспілкуватися з ним ближче і запропонувати вакансію у нас на підприємстві.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ