Ми у Facebook
07.05.2012, 11:14

На будівництво нового корпусу Острозької академії обіцяють 3 мільйони з держбюджету

Проект гуманітарного корпусу Острозької академії

Шість мільйонів гривень, у тому числі три мільйони - з держбюджету - планується вкласти цьогоріч у будівництво в центрі Острога гуманітарного корпусу Національного університету “Острозька академія”, повідомив ректор академії Ігор Пасічник.
- Нещодавно отримав приємне повідомлення з Верховної Ради, що Комітет з питань бюджету домагається — і мені здається, що доможеться — що цього року нам виділять на це частину коштів, - зазначив Ігор Пасічник. - Це невеликі кошти, 3 мільйони. А стільки ж ми залучимо своїх коштів. І таким чином вкладемо цього року в будівництво гуманітарного корпусу 6 мільйонів гривень, це чимала сума як для бюджетної організації.

Будівництво гуманітарного корпусу Острозької академії донедавна фінансував український канадієць Ераст Гуцуляк. Проте, співпрацю ускладнила резонасна ситуація навколо звільнення-перепризначення Ігоря Пасічника у листопаді минулого року. Тоді кількаденна пауза між повідомленнями про звільнення Ігоря Пасічника з посади ректора Острозької академії у зв'язку з закінченням терміну дії контракту і його призначення тимчасово виконуючим обов'язки до проведення конкурсу на заміщення посади ректора викликала бурхливий резонанс у пресі і соцмережах. У підсумку в січні 2012-го Міністерство, на основі практично одностайного рішення зборів трудового колективу академії, призначило Ігоря Пасічника ректором іще на сім років. Жодної іншої заяви на конкурс подано не було.

Ректора Острозької академії Ігоря Пасічника звільнили... і знову призначили

- Я думаю, ніхто, мабуть, не збирався мене звільняти, але форма подання цієї інформації викликала бурхливу реакцію, насамперед, за кордоном, - пригадує нині Ігор Пасічник. - Не секрет, що жертводавці дають кошти під конкретну людину, якій вони довіряють. І коли бачать, що цю людину звільнили — вони автоматично відмовляються. І наш головний спонсор, що фінансував це будівництво, теж відразу зателефонував і сказав: я відмовляюся фінансувати. І мені після того довелось багатьом людям пояснювати оцей формальний бік з обранням ректора, щоб вони повірили, що я знову на місці; довелося публікувати це в багатьох закордонних виданнях.

Ректором Національного університету "Острозька академія" призначили Ігоря Пасічника

Проект гуманітарного корпусу Острозької академії
Проект гуманітарного корпусу Острозької академії


Утім, будівництво гуманітарного корпусу, за словами Ігоря Пасічника, нині таки відновили. “Ми його будуємо знову ж таки за рахунок пожертв”, - зазначив ректор.





На правах реклами