Ми у Facebook
08.05.2012, 12:16

У Рівному на бездомних собак дали 300 тисяч

Додаткове фінансування для міського собачого притулку передбачили у бюджеті депутати Рівнеради. На черговій сесії вони виділили на це 295 тисяч гривень. Їх у першу чергу витратять на підведення комунікацій та облаштування притулку.
За словами начальника міського управління житлово-комунального господарства Івана Геми, 295 тисяч з міського бюджету виділять на другу чергу будівництва притулку для собак.

- Ми виділили землю для цієї установи, залучили громадську організацію. Притулок має працювати повноцінно і ми мусимо його підтримувати, - наголосив Іван Гема. - За виділені кошти підведемо до притулку всі необхідні комунцікації, зробимо офіс та ветеринарний кабінет. Адже вже з травня працівники притулку планують розпочати стерилізацію собак.

Втім, до такого рішення не всі депутати одразу поставились схвально. Зокрема депутат Сергій Паладійчук висловив претензії до громадських організацій:

- Раніше активісти громадських організацій говорили, що самі все робитимуть. Мовляв, виділіть землю, а далі ми все зробимо. Тепер ми зробили свій крок, але й далі змушені спрямовувати на це кошти, замість інших галузей. Чому ці організації не проводять акції, чому не збирають кошти?

Запал депутата остудив міський голова Рівного Володимир Хомко:
— Створити притулок – обов’язок міської влади, і ми змушені будемо його підтримувати надалі. Хочемо ми цього чи ні.

Натомість депутат Рівнеради, заступник голови Рівненської ОДА Олексій Губанов зауважив, що варто в першу чергу подбати про знищення кормової бази для бездомних собак.

— Я взагалі-то не захисник тварин, я — мисливець. Але знаю, що сама стерилізація нічого не дасть. Адже собаки й далі плодитимуться, поки в них буде кормова база. Тому треба вести роз’яснювальну роботу з мешканцями, підприємствами та ринками, — наголосив депутат.

— Це справді так. Зміни ми відчули, коли встановили контейнери з кришками. Це позбавило значну частину собак корму. Громадські активісти навіть просили підгодовувати собак, щоб ті без неї не ставали злішими.

Під завісу обговорення депутат Олександр Лащук закинув Івану Гемі погане виконання обов’язків. Адже з часу ухвалення правил утримання домашніх тварин комунальник нібито так і не спромігся порахувати кількість бездомних тварин. Суперечку присік міський голова і попросив Гему порахувати собак. Інакше йому доведеться вступати до лав "Свободи".

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
На непрацюючий Рівненський притулок для собак додали грошей
У Рівному власниці двох собачих притулків не хочуть об’єднуватися





На правах реклами