Ми у Facebook
14.05.2012, 16:36

Рівнян запрошують на "Приємне відкриття" Луцька [Програма заходів]

У п’ятницю, 18 травня, на Волині вперше відбудеться офіційне відкриття туристичного сезону. Аби здивувати й заохотити туристів, наші сусіди презентуватимуть міжнародні музичні фестивалі, театралізовані дійства у Луцькому замку, художні виставки, майстер-класи та екскурсії.
Відкриватимуть туристичний сезон упродовж трьох днів — з 18 по 20 травня. За цей час, переконані організатори, гості міста зможуть ближче познайомитися із архітектурними пам’ятками, більше дізнатися про визначні місця, історію та культурно-мистецький потенціал.

– Розпочнеться офіційне відкриття туристичного сезону у п’ятницю о 21.00, - каже начальник відділу розвитку туризму управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради Наталія Бунда. - Ми навмисне обрали такий час доби, щоб на вулиці уже стемніло, адже збираємося розпочати сезон із театралізованої вистави у замку та екскурсійного маршруту по головній вулиці міста, під час якого продемонструємо середньовічне життя Луцька.

Охочим до нових вражень презентують відвідати історико-культурний заповідник, що налічує 129 пам’яток архітектури, і, власне, перлину міста – Луцький замок, що став переможцем всеукраїнського конкурсу "Сім чудес України: замки, фортеці, палаци" у номінації "замки". Нагадаємо, Дубенський замок зупинився за крок до переможної сімки у цьому конкурсі.

Чим здивують туристів на Дубенщині [+Фото]

Втім, не замком єдиним зацікавлять гостей у Луцьку. Так, у перший день відкриття сезону, музей Волинської ікони, Волинський краєзнавчий музей та Художній музей проведуть для своїх відвідувачів безкоштовні екскурсії. А в самому замку цього дня проходитиме міжнародний джаз-фестиваль "Музичні діалоги".

У наступні дні усіх бажаючих запрошують на різноманітні майстер-класи, фестивалі, презентації та екскурсії. Їх, до речі, проводитимуть і відомі лучани, й закордонні друзі міста. Так, наприклад, можна буде пройтися вулицями з волонтером Корпусу Миру США Террі Меттісоном, який презентуватиме Луцьк очима іноземця.

Нічні екскурсії у музеях світу та "Бурштинова казка" в Рівному

Зорієнтувати у програмі заходів, розміщенні об’єктів, а також отримати усю необхідну інформацію можна буде у туристично-інформаційному пункті, який працюватиме усі три дні. Волонтери, які працюватимуть тут, навіть порадять де зупинитися на ніч або поїсти.



Приємні сюрпризи гостям міста підготували й деякі кав’ярні, ресторани та готелі. Зокрема, обіцяють 20-30-відсоткові знижки на товари і послуги та оригінальні подарунки.

Відкрий Рівненщину!

– Ми розуміємо, що турист не буде тричі на рік приїджати, аби подивитися замок, - каже головний сеціаліст управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради Ліна Остапчук. - Саме тому прагнемо розвивати так званий подієвий туризм. Луцьк славиться багатьма фестивалями, які проходять у різні пори року, а до них ми додали іще більше родзинок. А до чемпіонату з футболу ми підготували також чимало цікавого, адже Луцьк — фан-зона для Льовова під час Євро. Загалом, ми намагалися зробити усе, аби туристи, які завітають до нас на відкриття сезону, отримали максимум задоволення, і побачили, наскільки різним може бути наше місто.








На правах реклами