Ми у Facebook
15.05.2012, 14:11

У Рівненському зоопарку для нових приматів готують вольєр

Екзотичні примати з Південної Америки — трійня тамаринів едипових і пара ігрунок звичайних, яких подарував польський зоопарк з міста Лодзь, поки чекають на нові вольєри.
П'ять нових видів тварин з’явилося в Рівненському зоопарку. Проте під час відкриття ювілейного 30-го сезону відвідувачі звіринця побачили лише представників трьох.

Мініатюрним приматам необхідні спеціальні кліматичні умови. У вольєрі слід постійно підтримувати певну температуру та вологість повітря. Тому тамарини та ігрунки поки на карантині.

— Ця зима була дуже складною для зоопарку. Через сильні морози ми багато грошей витратили на збереження звірів, — розповів директор Рівненського зоопарку Олег Павлюк. — Лише нещодавно в нас з’явилася можливість створити нові експозиції. Найближчим часом відвідувачі побачать ігрунок і тамаринів у великих і просторих вольєрах.

На відкритті сезону Рівненський зоопарк показав інші новинки. Зокрема, рідкісного лемура варі на прізвисько Торд, якого на кошачого лемура виміняли в Миколаївському зоопарку. А приватний закарпатський звіринець подарував двох південноамериканських страусів нанду. У відкритий вольєр помістили самця, якого прозвали Серьожа. Його партнерка поки в закритому приміщенні, бо досі не освоїлася. Зі звірів, яких подарував польський зоопарк, відвідувачі вже можуть побачити трьох жовтих мангустів — самця з двома подругами.

За матеріалами www.rivnepost.rv.ua.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Рівненський зоопарк відсвяткував відкриття 30-го сезону новими тваринами
ТОП-10 зірок Рівненського зоопарку
У Рівненському зоопарку — справжній бебі-бум





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ