Ми у Facebook
18.05.2012, 17:40

На Рівненщині ДАІшники оперативно затримали грабіжника

Працівники роти ДПС ДАІ для обслуговування стаціонарного посту №3 підпорядкованої ВДАІ УМВС затримали чоловіка, який підозрюється у скоєнні крадіжки грошей.
Подія сталася 17 травня близько 13 години у селі Бранів Корецького району.

- Я була на городі. Чую, що загавкала собака. Прибігла швидко додому. Мені мій старий каже, що хтось приходив, напевно, виясняти по освітленню, але я чомусь не побігла на вулицю, щоб подивитися хто це був, а відразу вирішила подивитися, чи є на місці гроші. Я дивлюся, а грошей немає. Там було в одному конверті 200 гривень, йому їх напередодні Дня Перемоги привезла голова сільської ради. Крім цього, ще 100 гривень я додатково поклала, - розповідає пані Марселя, дружина потерпілого.

- Я побігла на дорогу і питаю у хлопців, що будують біля нас, чи не бачили вони, хто заходив до нас на подвір’я. Вони мені кажуть, що бачили молодика невисокого зросту, у кепці та чорній куртці, який вже пішов у сторону дороги. Я відразу побігла до голови сільської ради, яка мені порадила зателефонувати у міліцію.

Отримавши повідомлення про викрадення грошей, працівники міліції одразу розпочали розшукові заходи.

- Вказана інформація надійшла від жителів села Бранів, які описали зовнішній вигляд молодика, що підозрюється у викраденні грошей. Люди бачили, що зловмисник сів у маршрутний транспортний засіб сполученням Корець-Рівне, - повідомив Михайло Роман, начальник Корецького райвідділу міліції.

На розшук підозрюваного був задіяний наряд ДПС у складі інспекторів роти ДПС ДАІ для обслуговування стаціонарного поста №3 підпорядкованої ВДАІ УМВС Геннадія Вознюка та Костянтина Грабов’юка.

- Від начальника Корецького райвідділу міліції я отримав інформацію про те, що у селі Бранів Корецького району скоєно крадіжку грошей, а підозрювана особа пересувається у маршрутному таксі в напрямку Рівного. Було негайно орієнтовано наряд ДПС, який на під’їзді в місто Рівне зупинив вказаний маршрутний транспортний засіб марки «Мерседес-Бенц». Під час огляду салону було виявлено особу, зовні схожого на підозрюваного. Працівники ДАІ затримали зловмисника, - повідомив Руслан Прохонюк, командир взводу роти ДПС ДАІ для обслуговування стаціонарного посту №3 підпорядкованої ВДАІ УМВС.

Пізніше було встановлено, що затриманий, який підозрюється у скоєнні крадіжки, 21-річний Олександр, уродженець Закарпатської області. Молодий чоловік приїхав у Рівненську область заробити грошей. Проживає він разом зі своєю дівчиною в одному із населених пунктів Рівненської області.

Сам Олександр пізніше пояснив правоохоронцям:
- У це село я прийшов, щоб зібрати якесь залізо чи мідь. Я зайшов на подвір’я і побачив, що тут окрім старого дідуся нікого не було. У мене з’явилася можливість потрапити у будинок, адже дідусь зовсім на мене не реагував. Я зайшов у кімнату, там нікого не було. Витягнув шухляду, а там лежали гроші. Оскільки я повинен за квартиру платити гроші, я взяв їх. Тоді я вийшов з будинку і пішов у сторону дороги. У мене не було мети красти. Але я вкрав і визнаю свою вину.

Наразі молодий чоловік затриманий.

– Хочу зазначити, що даний злочин скоїла особа, житель Закарпатської області, який за аналогічний злочин оголошений у розшук Мукачевським райвідділом міліції по ст.185 ч.3 КК України, - зауважив Михайло Роман, начальник Корецького райвідділу міліції.

Працівників Державтоінспекції, які затримали крадія, за оперативні дії начальник УМВС України в Рівненській області полковник міліції Василь Лазутко нагородив грошовою премією.





На правах реклами