Ми у Facebook
22.05.2012, 13:07

На Рівненщині роми ошукали пенсіонера і вкрали у нього вісім тисяч гривень

Днями на хуторі Підгало Березнівського району особи ромської національності, увійшовши в довіру до господарів, проникли в будинок пенсіонерів і викрали всі заощадження, які ті збирали.
Зловмисники під’їхали на автомобілі до подвір’я 59-річного чоловіка та його старенької матері. Сказали, що хочуть купити в господаря картоплю, ціну вигадали серйозну – щоб той не відмовився. Набравши картоплі, зловмисники розрахувалися з чоловіком 200-гривневою купюрою. Натомість господар виніс їм з будинку решту — 40 гривень.

У цей час нахаби і запримітили, де сховані заощадження. Ввійшовши в довіру до пенсіонера, попросили, щоб той ще набрав картоплі. І коли господар наповнював відра в сараї, через відчинене вікно проникли в будинок і з шафи вкрали гроші - вісім тисяч гривень, та зникли на авто світлого кольору.

Як повідомила OGO.ua Наталія Микитюк із Березнівського райвідділу УМВС, на цей час у будинку перебувала мати господаря. Та оскільки вона майже нічого не бачить та погано чує, то не змогла вчасно забити на сполох та хоча б якось завадити скоїти злочин.

Коли господар зрозумів, що його обікрали – зателефонував до родичів, а ті, в свою чергу, викликали правоохоронців.

Працівники міліції з надією впіймати злочинців, які посягнули на гроші пенсіонерів, оперативно взялися до пошуків, перекривши всі виїзди з району. На даний час проводяться оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб та автомобіля, на якому вони пересуваються.

— Шановні громадяни, — звертається начальник Березнівського РВ УМВС Олександр Таргоній, — правоохоронці застерігають вас: не будьте довірливими до незнайомих громадян, в жодному разі не впускайте до своєї оселі незнайомих осіб. Не реагуйте на їхні прохання: «щось купити-продати», «розміняти гроші», «переповити дитину», «напитися води», «зняти порчу», «поворожити» тощо. Працівники органів внутрішніх справ вживають усіх необхідних заходів, щоб запобігти випадкам шахрайства та розкрити вже скоєні злочини. Але без вашої допомоги, яка полягає у дотриманні елементарних правил безпеки, робота правоохоронців значно ускладнюється. Завжди будьте розумнішими за злочинців. Не дозволяйте втягнути себе в оману. Якщо ж ви все-таки стали об’єктом злочинних зазіхань або були свідком такого злочину, негайно телефонуйте на номер «102».

За фактом крадіжки порушено кримінальну справу.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Як рівненчанам не стати жертвами шахраїв [ПОРАДИ]
У Рівному шахрайки виманили 8 тисяч гривень у 80-річної бабусі, які та збирала на похорон
Шахраї “збирають” ордени у селах
На Рівненщині псевдопрацівники Пенсійного фонду виманили у 88-річної жінки 8 тисяч грн





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ