Ми у Facebook
29.05.2012, 09:13

Проти рівненських митників СБУ порушила кримінальну справу

Співробітники СБУ викрили протиправне втручання в автоматизовану систему митного посту "Городище" Рівненської митниці, шляхом здійснення службовими особами митниці несанкціонованих змін інформації.
Встановлено, що у лютому 2012 року через митний пост “Городище” Рівненської митниці ДМС України з митної території України до Республіки Білорусь виїхало п’ять вантажних автомобілів з продовольчим товаром загальною вартістю понад 2 мільйони гривень. Однак за матеріалами, отриманими від митного органу Республіки Білорусь, цей товар був ввезений на територію Білорусі на підставі фіктивних документів.

Про це повідомили з прес-групи УСБУ в Рівненській області.

З метою приховування розбіжностей в документах на товар та порушення митних правил під час проведення його митного оформлення, службові особи митного посту “Городище” внесли недостовірну інформацію до графи “Вантаж”, що оброблюється в автоматизованій системі митного оформлення, вказавши, що цей товар не вивозився за межі митної території України.

Своїми протиправними діями службові особи митного посту "Городище" спричинили тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам та суттєво ускладнили ведення належного моніторингу усіх товарів, що пропущені через митний кордон у даному пункті пропуску, а також формування достовірної та об’єктивної статистичної інформації щодо обсягів зовнішньоекономічної торгівлі між Україною та Республікою Білорусь.

Слідчим відділом УСБУ в Рівненській області розслідується кримінальна справа, порушена за фактом втручання в автоматизовану систему митного оформлення вантажів, тобто за ч.1 ст.362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та ч.3 ст.364 (зловживання владою, або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки, вчиненні працівником правоохоронного органу) Кримінального Кодексу України.

Триває слідство.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини