Ми у Facebook
08.06.2012, 17:12

Росіяни нагородили престижною премією рівненського фотохудожника

Наприкінці травня у Москві відбулося вручення престижної міжнародної премії "Філантроп", що присуджується людям з обмеженими можливостями за досягнення у галузі культури і мистецтв. Цьогоріч премію у номінації "Художня фотографія" отримав рівненський фотохудожник Олександр Майструк.
Міжнародна премія "Філантроп" об'єднала цьогоріч півсотні людей з певними фізичними вадами й нелегкою долею, яким природа подарувала неперевершений талант, що надихає їх творити.

Олександр вислав на конкурс дві серії своїх світлин – "Погляд з вікна" та підбірку фотографій, що розповідають про людей з особливими потребами.

- Досить приємною несподіванкою було те, що саме росіяни й саме на цьому конкурс присудили мені премію у номінації "Художня фотографія", - говорить лауреат премії "Філантроп", фотохудожник Олександр Майструк. - Друге й третє місця посіли російські фотомитці. Там зібралися різні люди - кожен зі своїми проблемами й вадами. На очі інколи просто наверталися сльози. Уявіть, там був хлопчик, у якого немає обох рук по лікті й лише одна нога. І він тією однією ніжкою малює!



Також Олександр Майструк подякував міській владі, що та допомогла йому із йому коштами на переліт до Москви.
- Якби не ця допомога, то я мабуть і не поїхав би, - сказав Олександр Майструк. - На вручення цієї премії ми дивились би по телевізору, а так я зміг відвідати Москву особисто.



Ще однією важливою деталлю, без якої цієї поїздки могло б не відбутись, стали умови для пересування людей з обмеженими можливостями на шляху до трапу літака.
- У аеропортах Києва та Москви є люди, які спеціально допомагають інвалідам, - розповідає Олександр Майструк. - Про цю послугу мало хто знає, але вонга дуже зручна. Ця людина не відходить від тебе ні на крок, допомагає пройти митний контроль і доставляє до трапу літака. У аеропорту іншої держави тебе знову ж таки зустрічають і супроводжують, поки не передадуть до рук тих, хто на вас очікує.


Інші статті до теми:
У Рівному презентували фотолітопис Великої Волині
Чорно-біла добірка українських фотографій здобула “бронзу” у В'єтнамі





На правах реклами