Ми у Facebook
13.06.2012, 16:11

У Рівне повертаються великі автобуси

Великі автобуси, які за раз можуть перевезти майже сотню пасажирів, повертаються у Рівне. Шість перших гігантів уже прибули на нове місце роботи, а ще три очікують з дня на день.
Бувші у використанні автобуси з Барселони привезли у Рівне два місцеві приватні підприємці. Один з них працює на міжнародних перевезеннях, другий — новачок у цій справі. Великогабаритні автобуси курсуватимуть за старим маршрутом “Ювілейне — Льонокомбінат”.

- Цей маршрут обрали не просто так. Справа у тому, що збільшує число працівників льонокомбінат, збудована автостанція “Чайка”, яка є серйозним пасажироутворюючим вузлом, а в кінці липня має розпочатись будівництво ще одного автовокзалу в районі Луцького кільця, де ми також очікуємо 40-45 тисяч пасажирів. Саме тому й хочемо підготуватися до такого напливу пасажирів заздалегідь, - зазначив начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій МИРОНЮК. - Раніше, у середині 90-х, на цьому маршруті працювало 18 автобусів, а ми починаємо з 9.

Окрім того, нові автобуси мають поступово витіснити з рівненських доріг або зменшити кількість маршруток, яких нині працює 350. Це дозволить також покращити й ситуацію із забрудненням повітря у Рівному.

Самі ж автобуси пройшли випробування пасажирами. Та й обрали їх через численні скарги пільговиків на відмову у безкоштовному проїзді та непристосованість діючого транспорту до перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями. Автобуси мають низьку підлогу та пандуси, які дозволяють заїхати у нього та дістатися місця призначення колясочникам.

За рішенням виконкому возитимуть автобуси пасажирів за 1,5 гривні. Такий тариф не вищий за розцінки на проїзд у дев’яти інших обласних центрах. Погодилися на таку суму і підприємці. Щоправда, чи на довго, говорити чиновники не беруться.

- Вони працюватимуть на тимчасових дозволах три місяці. Що буде далі — побачимо. Те, що ці автобуси не будуть прибутковими, я можу однозначно сказати сьогодні, - зауважив Віталій Миронюк.

Вперше виїхати у рейси автобуси мають орієнтовно 25-27 червня.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Тролейбуси — окремо, маршрутки — окремо: у Рівному розділяють зупинки громадського транспорту
У Рівному можуть з’явитися великі автобуси на альтернативному пальному





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ