Ми у Facebook
15.06.2012, 16:15

"Рівнеазот" вироблятиме мільйон тонн добрив на рік [+Фото]

На ПАТ "Рівнеазот" запрацював новий агрегат з виробництва неконцентрованої азотної кислоти. Урочисто відкривати новий цех приїхав навіть власник заводу Дмитро Фірташ. Із запуском нових потужностей завод збільшить виробництво кінцевої продукції мінеральних добрив до 1-1,2 мільйона тонн на рік.
За словами голови правління ПАТ "Рівнеазот" Михайла Заблуди, нову установку з виробництва азотної кислоти довелося запускати заново. Справа в тому, що передній агрегат колишні власники вивели з експлуатації та розібрали на металобрухт.


Фоторепортаж з приїзду Дмитра Фірташа


— Це нововведення дозволить нам нарощувати обсяги виробленої продукції, а отже зменшувати собівартість її виробництва, — розповів генеральний директор управляючої компанії ОSТСНЕМ Олександр Халін.

На побудову нової установки інвестори витратили 94,3 мільйона гривень. А окупиться він вже за п’ять років. Проектна потужність устаноки - 120 000 тонн азотної кислоти.

Фірташ відкрив на "Рівнеазоті" нову установку з виробництва електроенергії

Введення нової потужності азотної кислоти дозволить підприємству ефективніше завантажити наявні потужності з випуску мінеральних добрив.

До введення в експлуатацію нового агрегата цех з виробництва вапняково-аміачної селітри через дефіцит азотної кислоти був завантажений лише на 60 відсотків.

Дисбаланс між виробництвом аміаку і отриманням кінцевої продукції - мінеральних добрив - виник після того, як в 90-ті роки агрегати з виробництва азотної кислоти були виведені з експлуатації попередніми власниками. Через надлишок потужностей з виробництва аміаку частину його "Рівнеазот" був змушений продавати споживачам безпосередньо.

Введення в експлуатацію нового агрегата з виробництва азотної кислоти дозволить підприємству практично на 100% завантажити потужності з виробництва вапняково-аміачної селітри.





На правах реклами