Ми у Facebook
19.06.2012, 17:43

На Рівненщині вшанували героїв битви під Берестечком

Пам'ять українських героїв - козаків і селян, які загинули в битві під Берестечком 1651 року, вшанували у с.Пляшева Радивилівського району на Рівненщині минулих вихідних.
О дев'ятій ранку у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі розпочалась Божественна літургія, яку очолив патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП Філарет. Після закінчення богослужіння патріарх разом із духовенством покладають квіти до пам'ятника героя Берестечка.

- На цьому місці українці виховуються в дусі патріотизму - як треба любити Україну, жертвувати собою заради блага всього народу, всієї держави, - говорить предстоятель УПЦ КП. - Нині, коли Україні є загроза, ці події нагадують нам: дивіться, як наші предки захищали свою землю, свій народ і хотіли будувати незалежну державу. Тепер Бог дав нам незалежну державу, вона існує вже двадцять років. Але сьогодні Господь посилає нам випробування: достойні ви мати свою незалежну державу чи ні? Докажіть, що достойні! І я думаю - ми докажемо.

Серед політиків, присутніх на урочистостях, - народні депутати Юрій Прокопчук та Володимир Бондаренко, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, народний депутат трьох скликань Микола Поровський, депутат Рівненської обласної ради Данило Корилкевич, голови обласних організацій Укранської народної партії та Народного Руху України Світлана Ніколіна та Валентин Королюк.





Депутати і партійні лідери, місцеві і приїжджі - тисячі патріотів пліч-о-пліч моляться за пам'ять полеглих героїв. Партійні прапори і суперечки політиків (без них не обійшлось і того дня) нагадують про наближення виборів. А розмаїття вишиванок і сувенірів у народному стилі - про національний дух, який саме в таких місцях відчувається по-особливому.









Більше фото у фотогалереї



Заповідник "Поле Берестецької битви" у проекті "Сім чудес Рівненщини"





На правах реклами