Ми у Facebook
04.07.2012, 14:52

В Івано-Франківську протестують проти "мовного закону" свинячими головами [+Фото]

Свинячі голови під стінами адмінбудівлі Івано-Франківської ОДА, обрізані язики, повстанські пісні й гасла на захист української мови – саме так в Івано-Франківську протестують проти скандального мовного законопроекту Ківалова-Колесніченка.
Сьогодні в обласному центрі Прикарпаття розпочалася акція протесту проти прийняття законопроекту «Про засади мовної державної політики». Організатори обіцяють впродовж доби не припиняти пікету. Перехожі, що прийшли підтримати мітинг, стверджують, що якщо акція зможе протриматися всю ніч, як і обіцяють організатори, то це стане гучною заявою громадськості спротиву діям влади.

Насилені на дерев’яні палі свинячі голови із відрізаними язиками символізують депутатів із Прикарпаття, а аткож головних регіоналів, які вчора віддали свої голоси за антиукраїнський закон: Сергій Кивалов, Валерій Келестин, Вадим Колесніченко, Володимир Личук, Ігор Зварич, Василь Чуднов.





Цікавим є той факт, що вчора за законопроект голосував ще один прикарпатець від партії «Наша Україна» Ігор Палиця. Проте його «свинячої голови» сьогодні під стінами ОДА не спостерігається.

Як повідомив один із організаторів акції Роман Марцінків, ближче до вечора язики будуть відправлені поштою адресатам, а голови віддадуть на годівлю безпритульних собак.





ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Скандальний закон про мови ухвалили
Захисники української мови простояли ніч
У Севастополі майже 100 тисяч людей зреклися української мови
У Росії прийняття мовного закону вважають корисним для України





На правах реклами