Ми у Facebook
07.08.2012, 16:36

Рівненські лісівники через спеку рекомендують відкласти відкриття сезону полювання

Жодної пожежі не зафіксували за минулі вихідні у лісах держлісфонду Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.
Водночас зберігається висока пожежна небезпека у лісах області, і діє розпорядження голови Рівненської обласної державної адміністрації про тимчасову заборонену на відвідування населенням лісових масивів в пожежонебезпечний період.

Загалом, з початку 2012 року у держлісфонді Рівненської області було зафіксовано 36 лісових пожеж на площі 17,49 га.

Водночас у зв’язку з високим рівнем пожежної небезпеки, що настала в лісах Рівненщини, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України та доручення Державного агентства лісових ресурсів України, Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства рекомендує користувачам мисливських угідь області відтермінувати відкриття сезону полювання на пернату дичину на пізніший термін.

З метою попередження випадків виникнення пожеж в лісових масивах, визначити території, які можуть стати ризикованими та заборонити на них проведення полювання до зменшення періоду пожежної небезпеки.

Крім того Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства звертає увагу користувачів мисливських угідь на необхідність створення рейдових мобільних груп з числа працівників користувачів мисливських угідь з залучення до них на місцях представників правоохоронних органів, які б здійснювали контроль за діями населення у лісових та польових умовах.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Нечувана спека на Рівненщині піде на спад [+ПОРАДИ]
На Рівненщині МНСники пильнують ліси від пожеж [+Фото]





На правах реклами