Ми у Facebook
13.08.2012, 19:18

Школа універсального журналіста: цікаві факти про успіхи випускників

15 серпня у Рівному розпочнеться черговий сезон у Школі універсального журналіста, яку спільно проводять Видавничий дім "ОГО" і телеканал "Рівне 1". Напередодні початку занять пропонуємо 7 цікавих фактів про проект, який за 6 років існування став доволі помітним явищем у житті молоді Рівненщини!
Географія: від Прикарпаття - до Донбасу!
Розпочинаючи у 2006-му Школу універсального журналіста в її нинішньому вигляді (а перший досвід проведення подібних шкіл в "ОГО", у дещо відмінному від нинішнього форматі, здобули ще в 2002-2003 роках, коли проектом "Школа молодого журналіста" опікувався тодішній редактор газети Василь Туз), організатори навіть не розраховували, що ШУЖ вийде на всеукраїнський рівень! Між тим, сталося саме так!

Нині серед випускників Школи універсального журналіста - молодь із семи областей України: Рівненської, Волинської, Хмельницької, Львівської, Івано-Франківської, Донецької та Херсонської! А на Рівненщині не залишилось жодного району, який не делегував би на ШУЖ бодай одного учасника!

На Рівненщині Школа універсального журналіста зібрала учнів із 5 областей

Випускники стають викладачами
Знання та досвід, здобуті на Школі універсального журналіста, - це, звісно, лише початок професійного та особистістного росту для тих випускників, які вирішили тим чи іншим чином пов'язати життя з журналістикою. Недарма кажуть, що хороший журналіст навчається впродовж усього свого професійного життя. Це особливо актуально нині, коли обсяг знань, які продукує людство, зростає неймовірними темпами, а бурхливий розвиток інтернету ставить перед працівниками ЗМІ нові захоплюючі виклики! Для деяких випускників ШУЖ навчання на Школі стало однією з відправних точок у подальшій діяльності не лише як журналіста-практика, а й як викладача журналістики та споріднених із нею дисциплін!

Так, випускниця ШУЖ 2007 року Вікторія Назарук нині викладає на кафедрі журналістики та літературознавства Національного університету "Острозька академія".



Випускниця того ж року Тамара Ткач веде факультатив журналістики у загальноосвітній школі №3 м.Здолбунів. Студенти Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем'янчука залюбки зустрічаються на заняттях із випускником цього вишу, а також випускником ШУЖ 2006 року Олександром Поліщуком (нині - завідувач відділу редакції газети "Сім днів"). А уроки риторики та етикету у Школі моделей "ART models" від випускниці ШУЖ 2009 року, головного редактора стильного журналу про світське життя нашого міста "ARTMODELS" Олени Гаврилюк допомагають хлопцям і дівчатам, які мріють про модельну кар'єру, краще володіти словом, гідно поводитись у товаристві, зростати як особистість.

Записатись до ШУЖ

Вчора ШУЖик, завтра - депутат!
Нинішня виборча кампанія позначилась, окрім багатьох інших непересічних подій, одним цікавим фактом: уперше з часу створення ШУЖ її випускник зареєстрований кандидатом у народні депутати України! Це - завідувач відділу редакції газети "Сім днів" Олександр Поліщук, добре відомий серед рівненської молоді в інтернеті як Дядько Пол. 24-річний кандидат (до слова, наймолодший з-поміж зареєстрованих на момент підготовки цього матеріалу кандидатів у нардепи від Рівненщини) боротиметься за симпатії виборців міста Рівного.



А під час місцевих виборів 2010 року двоє випускників ШУЖ балотувались у депутати Рівненської міської ради - це Павло Алексєвич (випускник 2010 року) та Олександр Туз (випускник першої Школи молодого журналіста "ОГО" 2003 року).

Не прогнозуватимемо розстановку сил на виборах - стаття ж бо не про це, натомість закцентуємо на іншому: активна молодь, яку об'єднує ШУЖ, шукає різні шляхи для самореалізації, і найнаполегливішим, найкреативнішим, найкомунікабельнішим - неодмінно пощастить!

Школа універсального журналіста: що дає таке навчання? [ОПИТУВАННЯ]

Зі Школи - на подіум!
Гарна і постійна традиція ШУЖ - це успішна участь її випускниць (а дівчата зазвичай становлять близько 80% від загальної кількості слухачів) у різноманітних конкурсах краси. Назвемо лише декілька з-поміж останніх досягнень випускниць ШУЖ на подіумах.

Студентка факультету будівництва та архітектури Національного університету водного господарства та природокористування, фіналістка рейтингу "ТОП-20: найуспішніші студенти Рівненщини" Ірина Костюк - неодноразова учасниця конкурсів краси у Рівному. Зокрема, журі конкурсу "СтудМіс Рівне-2011" присудило дівчині титул "СтудМіс Ніжність". Різнобічно обдарована Ірина - активний учасник команди молодіжної організації "Smart People", серед членів якої випускники ШУЖ - у переважній більшості!



Бурхливими оваціями зустрічали глядачі конкурсу краси та інтелекту "Гальшка року", що відбувся наприкінці 2011-го в Національному університеті "Острозька академія" виступ випускниці ШУЖ, студентки гуманітарного факультету, фіналістки рейтингу "ТОП-20: найуспішніші студенти Рівненщини" Ольги Данилюк. Президентська стипендіатка Леоніда Кучми, упродовж двох років - голова студради свого факультету, Оля здобула відразу два титули - "Гальшка "ОГО" та "Перша віце-міс". До слова, такий титул журі присудило уперше в історії конкурсу - настільки переконливим був виступ дівчини на фоні вкрай незначного відриву в балах від володарки першого місця!



Випускниця ШУЖ 2011 року, 19-річна красуня із Костополя, модель агентства "Панна" Софія Драганчук цього літа здобула титули "Міс грація" та "Міс Каре" на міжнародному конкурсі "Перлина Чорного моря" у Севастополі. Дівчина увійшла до сімки фіналісток конкурсу! До того в активі Софії вже була низка вдалих виступів на місцевих та всеукраїнських конкурсах краси! Так, у Рівному вона здобула титули "Міс Профтехосвітяночка" та "Перша віце-міс БодіАрт", а навесні нинішнього року Софія Драганчук потрапила до фіналу всеукраїнського телеконкурсу краси "Королева України"!



Найпопулярніше прізвище - Гаврилюк

Організатори ШУЖ гордяться постійним тісним контактом із своїми випускниками. Відтак, готуючись до чергової Школи, їм нескладно було проаналізувати інформацію про своїх випускників, аби виявити... найпопулярніше серед них прізвище. Як виявилось, за час існування ШУЖ із її стін вийшло аж четверо випускників (точніше, випускниць) із прізвищем Гаврилюк: Анна (2008 рік), Олена (2009 рік), Юлія (2010 рік) та Ольга (2011 рік)! Кожна з цих випускниць прикметна власними досягненнями в різних сферах діяльності. А на телеекранах нині найчастіше з'являється Олена Гаврилюк - постійна ведуча модних подій Рівного, головний редактор стильного журналу про світське життя нашого міста "ARTMODELS", ведуча програми "Вітаємо Вас" на телеканалі "Рівне 1"!



Також серед учнів ШУЖ було дві Олени Кравчук та двоє дівчат із прізвищами Лінник та Галкіна!

Про ШУЖ почули і у Польщі!
Другокурсниця НаУ "Острозька академія" Іванна Пристайович - випускниця ШУЖ 2011 року. Дівчина відвідувала заняття ШУЖ у Рівному паралельно з навчанням за спеціальністю "Журналістика" на гуманітарному факультеті Острозької академії. А згодом, у якості волонтера, - допомагала у проведенні ШУЖ у Дубно (там Школа відбулась за підтримки депутата Рівненської облради Данила Корилкевича) та безпосередньо в Острозькій академії.

У липні нинішнього року енергійна і цілеспрямована студентка, у складі делегації Острозької академії, стала учасницею десятиденного міжнародного семінару з онлайнової журналістики "Журналісти-активісти" у Польщі. А під час зустрічей із польськими та білоруськими однолітками, які були учасниками проекту, - презентувала досвід розвитку неформальної журналістської освіти на Рівненщині саме на прикладі Школи універсального журналіста! Отже, про ШУЖ почули і в Польщі!

Студенти-журналісти з Рівненщини видали у Варшаві онлайн-газету разом із поляками та білорусами



Прикметно і те, що цього літа, у рамках підготовки до 64-го Всесвітнього газетного конгресу та 19-го Всесвітнього форуму редакторів, які відбудуться 2-5 вересня у Києві за участі близько тисячі діячів медіа-бізнесу з понад сотні країн, Українська асоціація видавців періодичної преси поширила на "Редакторському порталі" низку історій успіху вітчизняних видавничих компаній, де Видавничий дім "ОГО" представлений саме розповіддю про Школу універсального журналіста! Як мовиться, нам є що показати світові!





"Смачні" телеперспективи
Нині у Рівному немає, напевно, жодної редакції, де б не працював (або не співпрацював як позаштатний журналіст) хоча б один випускник Школи універсального журналіста. Найбільше їх на телеканалі "Рівне 1". Глядачі "Новин Рівного", приміром, практично щодня дивляться сюжети Тетяни Коваль та Олександра Туза, шанувальники "Патруля" слідкують за кримінальною хронікою від Ольги Міхньов, поціновувачі кіно залюбки переглядають випуски "Кінолекторію" з Мариною Прищепою, а ті, хто вітає і кого вітають, - насолоджуються сяючою посмішкою Олени Гаврилюк у телеконцерті "Вітаємо Вас"!

У Рівному учні "Школи універсального журналіста" пробують себе в ролі телеведучих



А ось кулінарне шоу "СмачнОГО!" з Віктором Даниловим свого часу допомагала створювати випускниця ШУЖ Анна Гаврилюк, а нині чимало "закадрової" роботи виконує інша випускниця ШУЖ - помічниця Віктора Данилова, студентка НаУ "Острозька академія" Людмила Мізюк. До речі, Люда - ще й фіналістка рейтингу "ТОП-20: найуспішніші студенти Рівненщини" та постійна авторка порталу OGO.ua!



А одним із гостей програми "СмачнОГО!" також був випускник ШУЖ - лідер молодіжної організації "Smart People" Тарас Комаренко!



Що не кажіть, розумна, активна, креативна молодь, яка прагне бути успішною, жити цікаво і яскраво, - перетинається у Рівному постійно, і одним із постійних місць її зустрічі є заняття Школи універсального журналіста!

Щоб дізнатись про час проведення наступної ШУЖ та отримати детальнішу інформацію про умови навчання - телефонуйте (050) 339 39 85, пишіть на vg2001@ukr.net.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ