Ми у Facebook
07.09.2012, 14:45

Українцям спростили правила купівлі та успадкування нерухомості

Нові норми наберуть чинності 1 січня 2013 року, одночасно із запровадженням нової системи реєстрації прав на нерухоме майно.
Кабмін змінив порядок реєстрації речових прав на нерухоме майно. Відповідну постанову уряд прийняв на своєму засіданні 5 вересня, повідомляє ТСН.ua.

Як повідомив очільник міністерства Олександр Лавринович, зміни, що вносяться даним актом до низки урядових постанов, суттєво полегшать життя громадян України, зокрема, щодо проходження держреєстрації прав на нерухомість, а також у випадках, коли нерухоме майно ставало предметом податкової застави.

Зокрема, після дарування чи купівлі-продажу нерухомого майна громадянам не доведеться звертатися до нотаріуса з необхідністю вносити відповідну угоду до Реєстру правочинів, а згодом, отримавши витяг з цього реєстру, звертатися до БТІ, щоб зареєструвати права на це майно.

За словами міністра юстиції, з початку наступного року громадяни зможуть реєструвати права на нерухоме майно безпосередньо у нотаріуса.

Також урядом було уточнено перелік документів, які подаються для проведення державної реєстрації прав власності на новозбудований чи реконструйований об'єкт нерухомого майна.

Лавринович підкреслив, що ухвалені зміни набудуть чинності одночасно з запровадженням в країні нової системи реєстрації прав на нерухоме майно.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ