Ми у Facebook
11.09.2012, 13:27

Рівненські ОСББ незадоволені роботою підприємства "Санком-Рівне"

Проблемні питання співпраці ТзОВ "Санком-Рівне", яке займається вивозом сміття, із рівненськими об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків обговорили на круглому столі. Його ініціювали представники громадянської мережі "Опора". Представники ОСББ висловили чимало зауважень до роботи підприємства "Санком-Рівне", зокрема наголосили на необґрунтованих тарифах та несвоєчасному вивозі відходів.
Представники ОСББ міста висловили зауваження з приводу необґрунтованого, на їхню думку, збільшення тарифу на вивіз сміття, несвоєчасність приїзду сміттєзбиральних автомобілів та питання встановлення індивідуальних сміттєвих контейнерів для приватних будинків.

- Я розумію, що є тариф із розрахунку на одну людину або обсяг у кубометрах по факту вивезення сміття, який затверджений у додатку до договору, - говорить голова ОСББ "Сонячна домівка" Оксана Нєнахова. – Так от, по договору у мене мають вивозити 6 "кубів" сміття, а зараз є 7,45 кубометрів. Де береться ще 1,45?



У відповідь юрист "Санкому", що також взяв участь у роботі круглого столу, послався на рішення міськвиконкому.

- Раніше в ОСББ був укладений договір на вивезення лише твердих побутових відходів, - говорить юрист ТзОВ "Санком-Рівне" Сергій Пилипака. - Згідно з рішенням виконкому до базового тарифу включено ще й вивезення великогабаритних та ремонтних відходів. Там додалося зовсім небагато.

Щодо питань представників ОСББ по несвоєчасному вивезення сміття, юрист підприємства зауважив, що рівнянам потрібно уважніше читати укладений договір й додаток до нього. Саме у додатку має міститися інформація, чи узгоджувала людина конкретний час вивозу сміття.

- Якщо цей час не вказаний підприємство має право вивозити у зазначений період, але впродовж дня, - зазначив Сергій Пилипака.

Представники ОСББ також обурюються, що часто мешканці приватних будинків викидають сміття в загальний контейнер, що встановлений біля багатоквартирного будинку. Ставити ж власні індивідуальні контейнери люди не хочуть.

У "Санкомі" зауважують, що змусити людей замовляти індивідуальні сміттєві баки вони не можуть.

До участі у круглому столі запрошували також представника підприємства "Рівнегаз" та міського голову Рівного Володимира Хомка, проте обидва з різних причин не змогли прийти на зустріч.






На правах реклами