Ми у Facebook
21.09.2012, 11:31

"Дніпро" й "Металіст" здобули чотири очки на двох у 1-му турі Ліги Європи

Дніпропетровський "Дніпро" відзначив повернення до Ліги Європи ефектною домашньою перемогою над голландським "ПСВ", а харківський "Металіст" на "БайАрені" у Леверкузені втримав нічию 0:0 у важкому поєдинку з "Байером".
Домашній матч із голландським "ПСВ" вийшов для "Дніпра" дуже вдалим. А от підопічні екс-тренера збірної Росії Діка Адвокаата такої активності від дніпропетровців, схоже, не очікували.

У першому таймі боротьба пройшла на рівних, а от у другому "Дніпро" остаточно схилив шальки терезів на свою користь.

Не минуло й п'яти хвилин від початку другого тайму, як дніпрянам вдалася результативна атака, яку розпочав... воротар Ян Лаштувка. Він потужно вибив м'яч від свого штрафного майданчика до чужого. Воротар "ПСВ" Дерейк запізнився із перехопленням і дніпропетровець Матеус головою перекинув "кулю" йому за "комірець".

Голландці такої сміливості від українців не чекали й деякий час виглядали дуже розгублено. Натомість наші хлопці ще більше посилили тиск на голландські ворота й змусили гостей помилитися ще раз. Стрімка атака "Дніпра" завершувалась прострілом Джуліано на Євгена Селезньова. Але до колишнього форварда "Шахтаря" м'яч не потрапив. Захисник "ПСВ" Хатчінсон, намагаючись завадити прострілу, зрізав м'яч у власні ворота.

Команда Адвокаата, зрозумівши, що так і до повного "фіаско" недалеко, перейшла на половину поля "Дніпра", намагаючись відігратися. Однак зі злагодженою командною грою дніпропетровців гості так нічого й не вдіяли і шпарин у захисті не знайшли - 2:0!

Харківський "Металіст" розпочав груповий етап Ліги Європи із "сухої" нічиєї у грі з німецьким "Байєром".

Харків'яни гру з німцями провели "другим номером", намагаючись грати на контратаках. Хоча, відверто кажучи, виходило у "Металіста" небагато.

Натомість "Байер" міг отримати право на пенальті на самому початку гри: м'яч після удару японця Хосогая влучив у руку Папи Гуйє, але, на щастя, суддя Ханссон зі Швеції на 11-метрову позначку не вказав. "Метал" відповів небезпечним ударом Крістальдо, але голкіпер "Байера" загрозу відвів.

У другій половині гри "Байер" заграв ще активніше. На 81-й хвилині німці три рази підряд майже впритул "розстрілювали" ворота Горяїнова, але Олександр майстерно відбив два удари, а третій "відбила" поперечина воріт.

У підсумки харків'яни німецький штурм витримали й здобули важливе очко у грі на виїзді.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ