Держава компенсує аграріям 50% страхування посівів озимої пшениці
"Держава взяла на себе обов'язки компенсувати до 50% виплачених страхових премій, які сільгоспвиробники сплачують страховим компаніям. На 2012 бюджетний рік ця дотація поширюється на озиму пшеницю, зокрема на ризики, які стосуються перезимівлі озимої пшениці", - повідомив він, інформує Реальна Економіка.
За словами Присяжнюка, до таких ризиків відносяться такі, що настають до відновлення вегетації.
Міністр також додав, що наразі, за участі громадських організацій АПК та страхових компаній, завершується розробка типового страхового договору, який буде використовуватися цими компаніями.
Це дасть можливість максимально спростити доступ до цієї послуги сільгоспвиробникові. Передбачається, що вартість страхування буде затверджено наказом Нацфінпослуг у розрізі областей, стверджують у профільному міністерстві.
Середній тариф по країні становитиме орієнтовно 65 гривень за 1 га. З урахуванням державної компенсації сільгоспвиробник сплачуватиме страховій компанії близько половини цієї суми за страхування озимої пшениці.

Як і коли садити цибулю навесні: корисні поради

Весняна посадка цибулі є одним із ключових етапів вирощування цього корисного овоча.
переглядів: 239
Уряд завершив виплати Зимової єПідтримки: на що витратити кошти

За заявками в Дії та через банки-партнери виплати Зимової єПідтримки завершені. Витратити отримані кошти можна до кінця 2025 року.
переглядів: 244
Коли садити картоплю у 2025 році: сприятливі дні у квітні-травні

Важливо посадити картоплю не швидше за сусіда, а у сприятливий час, щоб замля прогрілась і посадковий матеріал гарно прийнявся, тоді й урожай буде тішити.
переглядів: 252
Види загущувачів для морозива

Загущувачі відіграють ключову роль у виробництві морозива, впливаючи на його текстуру, кремовість, стійкість до танення та загальний смаковий досвід. Вони допомагають утримувати вологу, запобігають утворенню кристалів льоду та покращують структуру продукту. Існує широкий асортимент додаткових інгредієнтів, кожен з яких має унікальні властивості.
переглядів: 173