Ми у Facebook
26.09.2012, 09:12

Україні передрікають затяжний економічний спад

Скорочення виробництва в Україні може перетворитися на затяжний економічний спад, вважає виконавчий президент Центру соціально-економічних досліджень «CASE-Україна» Дмитро Боярчук.
«Серпень став третім місяцем поспіль, в якому був зафіксований спад виробництва. Тепер за всіма правилами ми можемо починати говорити про технічну рецесію в економіці. Технічна рецесія в Україні дуже ймовірно перетвориться на повноцінний затяжний спад національної економіки», — заявив він у коментарі LB. ua. На його думку, такого розвитку подій сприяє низька економічна активність у світі.

«Теоретично ми, звичайно, можемо говорити про певні заходи уряду, які попередять або пом'якшать наслідки вже настільки відчутної «другої хвилі» кризи. Проте Україна залишається дуже експортозалежною, а тому такі приготування, вже «коли горить хата», годяться більше для власного заспокоєння, ніж для реального захисту: обвалиться або не обвалиться наша економіка, будуть визначати події і рішення далеко за межами України», — підкреслив експерт.

Нагадаємо, падіння промислового виробництва в Україні спостерігається третій місяць поспіль, повністю знівелювавши весняний ріст. За січень-серпень падіння склало 0,4%.

При цьому зростання ВВП за підсумками восьми місяців склало лише 1,5%, і якщо негативні тенденції в економіці збережуться, за підсумками року ВВП може впасти, інформує vkurse.ua.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ