Ми у Facebook
27.09.2012, 14:30

У дитсадках Рівненщини не вистачає місць

Рівненська, а також Волинська, Львівська області є лідерами за нестачею місць у дитячих садочках. Про це сьогодні під час колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту повідомив Дмитро Табачник.
"Статистика реальної завантаженості дитячих садків засвідчує, що в Україні в середньому на 100 місць припадає 113 дітей. В окремих регіонах, на жаль, 126 -139 малюків на 100 місць. Безумовними лідерами за цим невтішним показником – понад 130 дітей, у нас вкотре лишаються Волинська, Рівненька, Львівська області. Звісно, у цих областях і більш позитивна, що не може не втішати, демографічна динаміка, але разом з тим сьогодні статистика свідчить, що там найбільше дітей на місце", – сказав він, передає УНН.

Міністр також зауважив, що управління освіти Чернівецької, Івано-Франківської, Донецької, Вінницької та Київської областей, частково вже впроваджують єдину програму електронного запису до дитячих садків.

"Електронну систему запису до дитячого садку потрібно впроваджувати в усіх регіонах. Це, крім усього іншого, крім усіх позитивів – ще й зменшує чергу. Я хотів би, щоб поспішили й інші регіони, бо ця програма зручна, і вона також дає великий плюс у скороченні черги", – сказав він.

Як повідомляв УНН, за словами голови Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максима Луцького, електронна система запису до дитячих садків допоможе виявити реальні черги в заклади.

"Зараз у столиці розглядається питання про створення електронної системи запису. Вона дозволить виявити реальні черги. До того ж батьки зможуть завчасно записувати дитину до найближчого дитячого садочка, дивитися як просувається черга, вивчити наповненість інших дитячих садочків свого району. Наприклад, у Солом’янському районі, де я працюю як народний депутат, 61 садочок. За результатами 2011 року там перебували майже 9 тис. дошкільнят. Після відселення орендарів і виведення класів, протягом року додатково було відкрито ще 14 груп для дітей дошкільного віку", - зазначив парламентарій.





На правах реклами