Ми у Facebook
07.10.2012, 13:04

Вчені довели існування паралельних світів

Команда вчених з Оксфордського університету зробила відкриття у галузі математики, довівши, що паралельні світи дійсно існують.
Сама теорія таких світів з'явилася ще в 1950 в США (автор - Х'ю Еверетт) і пояснила таємниці квантової механіки, що викликали суперечки вчених. В Евереттівському "багатосвітовому" Всесвіті кожна нове подія можливо і викликає поділ Всесвіту.

Згідно з його теорією, число можливих альтернативних фіналів дорівнює числу світів. Наприклад, водій машини бачить пішохода, що вискочив на дорогу. В одній реальності він, уникаючи наїзду, гине сам, в іншій - потрапляє в лікарню і залишається живим, в третій же - гине пішохід. Число альтернативних сценаріїв нескінченне. Теорія була визнана фантастичною і забута.

Але несподівано в Оксфорді під час математичного дослідження виявили, що Еверетт був на вірному шляху. Згідно з квантовою механікою, не провівши експеримент про те, що всередині атома, не можна сказати, що воно реально існує. До замірів частинки займають неясну "суперпозицію", в якій вони можуть мати одночасно верхній і нижній спін, або з'являтися в різних місцях в один і той же час.

Головний висновок з відкриття полягає в тому, що розгалужені структури, що виникають при розщеплюванні Всесвіту на паралельні версії його самого, пояснюють імовірнісний характер результатів у квантовій механіці.

Тобто, стверджують вчені, неминуче ми живемо лише в одному з безлічі паралельних світів, а не в єдиному.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/nauka_it/vcheni-doveli-isnuvannya-paralelnih-svitiv.html





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ