Ми у Facebook
09.10.2012, 17:28

Чи можуть рівняни змінити групу платника єдиного податку

Із першого січня, коли почала діяти нова модель спрощеного оподаткування, суб’єкт господарювання не одразу міг прорахувати плюси та мінуси перебування в тій чи іншій групі єдиного податку. У результаті, обравши, скажімо, другу групу, надавались послуги юридичним особам на загальній системі, чого в другій групі робити не можна. Це порушення призводило до того, що єдинник втрачав статус єдиноподатника і до кінця року працював за правилами загальної системи оподаткування.
Із 1 липня ситуація змінилась. Закон України від 05.07.12 №5083-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби і у зв’язку з проведенням адміністративної реформи в Україні» дозволив єдинникам протягом року змінювати групу єдиного податку.

Тепер якщо єдинник тієї ж другої групи, який надає послуги, планує співпрацювати з юридичними особами на загальній системі, він може протягом року змінити свою другу групу на третю або ж п’яту, де передбачена така діяльність.

Для переходу до іншої групи, перш за все, потрібно відповідати умовам перебування в тій чи іншій групі, і, по-друге, повідомити ДПС про такий свій намір, подавши відповідну заяву. Така заява подається не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу.

Про це повідомили з Відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м.Рівне.





На правах реклами