Ми у Facebook
11.10.2012, 12:03

Гран-прі "Фотовернісажу на Покрову" поїде з Дубно в Аргентину

Сьомий Міжнародний Салон художньої фотографії “Фотовернісаж на Покрову-2012” вперше відбудеться не у Рівному. Цьогоріч свято фотографії прийматиме Дубенський замок. Тут у Палаці Любомирських 14 жовтня відкриється фотовиставка кращих робіт.
"Фотовернісаж на Покрову" вже сім років поспіль наймасштабнішим фотопроектом на Рівненщині. А торік "Книга рекордів України" визнала його наймасовішим фотосалоном країни. За словами організатора проекту та видавця Олександра ХАРВАТА, завдяки "Фотовернісажу на Покрову" Рівне знають як центр фотомистецтва у сотні країн світу.

Не став винятком і цьогорічний конкурс. До участі у ньому зареєструвались 356 авторів з 46 країн. На розгляд журі вони подали 4062 фотографії. Як завжди, на День міста Рівне в Україну прибули кращі фотохудожники світу — італієць Вірджіліо Бардоссі, росіянин Володимир Прошин, українець Олег Огородник, головний редактор журналу Photographer Євген Зубенко та голова журі Олександр Харват. 25-28 серпня журі визначило переможців та присудило золоті, срібні, бронзові медалі, дипломи та Гран Прі.

— Цьогоріч Гран-прі конкурсу поїде в Аргентину, його виборов Рауль Віллалба з роботою "The dance of Venus", Кращим автором визнали Kwok Miu Anthony з Гонконгу, — зауважив Олександр Харват. Золоті медалі у шести категоріях вибороли автори з Аргентини, Бельгії, України, Англії, Канади, Австрії, Бахрейну. Серед переможців проекту є і рівняни. Втім, імена переможців оголошуватимемо безпосередньо на нагородженні.

А головною родзинкою цьогорічного "Фотовернісажу на Покрову" стане нове місце проведення. Раніше конкурс двічі проходив у Рівненському обласному краєзнавчому музеї та чотири рази у Рівненському облмуздрамтеатрі. Тепер же урочисте відкриття фотовиставки відбудеться 14 жовтня 2012 року о 16:00 у Палаці Любомирських Дубенського замку.

— Фотографам з-за кордону дуже сподобалась така ідея. Окрім того, відкриття експозиції об'єднаємо з масштабним фотопленером для іноземних гостей, — наголосив Олександр Харват.

На заключних урочистостях 14 жовтня заплановане театралізоване привітання князя Острозького на честь 520-річчя заснування замку, виступи колективів, лотерея “Фортуна на Покрову” від партнерів проекту Leica, Профото, Lexar, Imagenomic Неотек для кожного, хто з фотоапаратом, спілкування з відомими фотографами, екскурсії та фотосесії по місту та в замку, запашні кава та чай, святковий торт. Кожен учасник у день відкриття виставки отримає каталог кращих світлин та іміджевий настінний календар Фотовернісажу.

Днем раніше, 13 жовтня о 17:00, в ресторані готелю "МИР", м.Рівне, відбудеться вікриття виставки фотоклубу "Бардаф", Словаччина, та спілкування, майстер-клас від авторів виставки.






На правах реклами