Ми у Facebook
17.10.2012, 15:36

Дім колишнього міського голови Рівного мешканці реконструюють власним коштом

Колишня мешканка будинку на вулиці Дубенській, 31 розповіла, що вся прибудова до будинку не тільки повторюватиме цегляний стиль, що був використаний на самому будинку, але й буде укріплювати існуючу будівлю.
Стаття Мешканця центру "Дім міського голови Рівного добудовують?" викликала шквал емоцій і обговорення у соцмережах.

За словами колишньої мешканки будинку і автора проекту добудови Ірини Дрозд, будівля давно потребує капітального ремонту.

- Я теж за збереження архітектурних пам’яток, але ж міняти дах чи труби ніхто не біжить у цьому будинку, а те, що в деяких квартирах досі немає ванни і туалету, нікого не хвилює, - пише Ірина в соцмережі. - Він не є музеєм, а в ньому живуть реальні люди, які хочуть жити в комфортному житлі. Якби держава переселяла людей з таких квартир, а такі будинки оформляла як музеї, я на всі 100% згодна. А так люди змушені за свій кошт робити реконструкцію.

Портал OGO.uaзв'язався з Іриною особисто. Дівчина розповіла, що вона знає про історію будівлі.

- Нам давно відомо, що у нашому будинку мешкав такий видатний письменник як Амос Оз, - говорить Ірина Дрозд. - Більше того, кожного року з Ізраїлю до вище згаданого будинку приїжджають шанувальники творчості письменника, оскільки це для них не просто будівля, а історична згадка про минуле митця. Під час такого нещодавнього візиту разом з шанувальниками творчості письменника завітала також і його дружина Нілів Оз. Звичайно, будівництво, що відбувається на території будинку, викликало у них здивування і після чого, я так зрозуміла, з`явилася стаття «Дім міського голови Рівного добудовують?». Але автор статті навіть не поцікавився, яким буде кінцевий проект, і в якому стані перебуває даний будинок.

Ірина говорить, що ніхто, окрім самих мешканців, не хоче перейматися ремонтом будинку. А дана прибудова не тільки буде повторювати цегляний стиль, що був використаний на самому будинку, але й укріплюватиме існуючу будівлю. До того ж, переконує, є дозвіл на будівництво цього проекту, і все, що будується, цілком законно.








На правах реклами