Ми у Facebook
19.10.2012, 10:34

На Рівненщині собака чекає порятунку у закиданому колодязі

Фто із сайту Здобунів CITY

Уже мінімум чотири дні (станом на четвер, 18 жовтня) чекає на порятунок у закинутому колодязі собака. Туди він потрапив через людську байдужість і не може вибратись.
Як повідомляє zdolbunivcity, у неділю, 14 жовтня, мешканець Здолбунова Петро Орефін збирав гриби у Здовбицькому лісі і почув собачий гавкіт із незакритого старого колодязя. Як виявилось, до 20-метровиої ями попав великий собака.

За допомогою Петро Орефін одразу звернувся до керуючого банком Ігоря Жовтанюка. Спільно чоловіки зателефонували до начальника відділу із надзвичайних ситуацій Здолбунівської РДА Ігоря Дейнеки, а той, натомість, порадив звернутися до місцевої МНС.

Головний еменесник району, хоча й неохотно спочатку, але, все-таки, погодився поїхати до лісу і подивитися, що можна зробити. На місці з’ясувалося, що для порятунку собаки потрібні спеціальні технічні засоби. А на питання «Де їх взяти?» ніхто чіткої відповіді не дав.

За порадою Ігор Дейнека звернувся до зоозахисної організації з обласного центру. Представник центру Тамара Анатоліївна порадила звертутися до МНС, і заодно наголосила, що собака в такому стані може протягнути не більше 10 днів, якщо неушкоджена і забезпечена їжею, далі можливі невідворотні, в першу чергу психічні, розлади.

Представник обласної прес-служби МНС Дмитро Мельник повідомив, що до їх функцій рятування котів і собак не входить, проте допомогти технічними засобами готові. А от що робити із собакою - не знають, тому порекомендували звернутись до кінологів.

У кінологічному центрі МВС у м. Рівне повідомили наступне: кінологи займаються дресируванням собак, а не їх рятуванням. І знову порадила звернутись за допомогою до МНС.





На правах реклами