Ми у Facebook
30.10.2012, 12:50

У Рівному представлять колекцію монет із понад 180 країн світу

Любиш подорожувати та цікавишся географією? Або ж ти завзятий нумізмат і колекціонуєш монети? Тоді тобі варто це побачити! 6 листопада о 15.00 у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться відкриття персональної нумізматичної виставки “Монети країн світу”.
- Колись у дитинстві, допомагаючи батькам по господарству, а саме копаючи город, знаходив монети всіх колишніх держав, які існували на території сучасного Закарпаття. Знайшов монети Австро-Угорщини, царської Росії, Чехії, Румунії, фашистської Німеччини. Тоді й почав цікавитися нумізматикою. Особливої мети перед собою не ставив, але вирішив колекціонувати спочатку монети, які назбирав, а потім монети тих країн, які відвідав особисто, а також і всіх інших, які зміг зібрати в своїй колекції, - розповідає власник колекції рівненський видавець Віктор Данилов.

Сьогодні в колекції нумізмата налічується більше тисячі монет зі 183 країн світу. На виставці в краєзнавчому музеї організатори вирішили представити по кілька монет з кожної країни, переслідуючи принцип якомога більшого географічного представлення.



Окрім 183 країн, колоній та протекторатів, на виставці представлять кілька держав та утворень, які відійшли в історію. Монети, які виставлятимуться, відносяться до різних історичних періодів — від XVIII століття до сучасності та виготовлені з найрізноманітніших металів. Відвідувачі зможуть побачити монети з усіх куточків світу.
На виставці також представлять деякі альбоми та невеликі тематичні колекції з кількох країн, які Віктор Данилов відвідав особисто.

- А от над великою колекцією монет зі 183 країн довелось довго працювати, щоб підготувати її до виставки, адже нумізматика — це не лише хобі, це ще й кропітка робота, - ділиться колекціонер Віктор Данилов. - Багато часу довелось потратити, аби точно ідентифікувати кожну монету.



Окрім монет, на виставці представлять також й інші речі з різноманітних країн світу. Додатком до нумізматичної колекції стане частина світлин із персональної фотовиставки “50 країн Віктора Данилова”, яку нещодавно відкрили у ресторані готелю “Мир”, а згодом перемістили до ТЦ “Злата Плаза”. Таким чином, різноманітність захоплень Віктора Данилова дозволила організаторам показати не лише монети, але й розширити виставку в темі географії. Тим, хто цікавиться подорожами та географією, цікавими також будуть і автентичні вази з різноманітних країн, також з колекції Віктора Данилова.

Директор краєзнавчого музею Олександр Булига зазначив, що дана виставка цікава саме такою великою кількістю монет з різноманітних країн.
- Нам дуже приємно, що Віктор Данилов вирішив презентувати цю виставку саме в нас. Так він веде певну просвітницьку роботу серед молоді. Вже давно в музеї не експонувались нумізматичні виставки такої величини. Намагатимемось зробити все можливе, аби цю колекцію побачили не лише колекціонери-нумізмати, але й школярі рівненських шкіл у рамках вивчення географії та розширення знань про різні країни світу, - запевняє пан Олександр.

Усіх бажаючих відвідати виставку організатори запрошують 6 листопада на 15.00 у Рівненський краєзнавчий музей. Буде цікаво, творчо та пізнавально!

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Рівняни здійснили фотомандрівку світом
У Рівному вперше покажуть фото з 50 країн!





На правах реклами