Ми у Facebook
30.10.2012, 13:03

Сім'ї з трьома дітьми можуть отримати квартиру за півціни

У рамках Програми забезпечення молоді житлом.
Державною програмою молодіжного кредитування будівництва передбачено стимулюючу систему пільг, за якою родини із трьома та більше дітьми сплачують лише 50% зобов’язань суми сплати за кредитом. Про це повідомили у прес-службі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Згідно з умовами Програми, перший внесок сім'ї становить лише 6% вартості, з яких 3% треба внести з початку будівництва, а інші 3 – по завершенню. Плата за користування кредитом становить 3% річних, термін повернення – 30 років. При цьому існує стимулююча система пільг: якщо позичальник має одну дитину, то ця сім'я звільняється від відсотків сплати за користування кредитом, якщо дітей двоє – 25% суми зобов’язань за кредитом гаситься за рахунок бюджетних коштів. Родини, які мають трьох і більше дітей, сплачують лише 50% зобов’язань суми сплати за кредитом.

Нагадаємо, лише 33% молодих сімей мають власне житло.

"На квартобліку наразі стоїть близько 150 тисяч молодих сімей, а усього їх – 2,5 мільйони. Якщо взяти рівень забезпеченості українських сімей житлом взагалі, то статистика говорить, що 56% родин живуть у власних квартирах та не потребують поліпшення житлових умов. А серед молоді таких лише 33%", - сказав заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов.





На правах реклами