Ми у Facebook
31.10.2012, 12:50

На Рівненщині формують електронну квартирну чергу

Рівненщина – у числі пілотних регіонів, де запроваджують автоматизовану базу обліку краян, які потребують покращення житлових умов. Її формують в електронному варіанті.
За дорученням заступника голови облдержадміністрації Володимира Новака, цю роботу на Рівненщині необхідно завершити до кінця року. Адже з 2013-го своє право на покращення житлових умов жителі області зможуть підтвердити витягом з єдиного електронного реєстру. Ця довідка є головною умовою участі краян у програмах здешевлення вартості житла, акцентував Володимир Новак. Тож автоматизована база має бути сформована вчасно, щоб всі черговики могли скористатися соціальними проектами.

Сім'ї з трьома дітьми можуть отримати квартиру за півціни

За попередніми даними, на квартирній черзі в селах, селищах і містах області перебуває понад 28 тисяч краян. Для вирішення їхньої житлової проблеми в державі нині діє три програми здешевлення купівлі квартир. Зокрема, Уряд продовжив до 2017 року програму пільгового кредитування молодих сімей, виділивши на держпозики 5 мільярдів гривень. Наступний соціальний проект передбачає здешевлення бюджетним коштом третини вартості квартири. Для цього покупець має внести 70 відсотків суми власними грішми. Третя програма, яка запроваджена цьогоріч, – це компенсація із держказни 13 відсотків за кредитом, який позичальнику видають на 15 років під 16 відсотків. Водночас у наступному році має запрацювати ще один варіант вирішення житлової проблеми – оренда квартири на 15 років із правом її подальшого викупу. Наразі у столиці розробляють дієвий механізм, щоб запропонувати його краянам, резюмував Володимир Новак.

Про це повідомили з прес-служби РОДА.





На правах реклами