Ми у Facebook
18.11.2012, 16:22

У Рівному стартує загальноміський дебатний турнір серед школярів

Під час Першого дебатного турніру "ПРЕС". Фото 7d.rv.ua

15 листопада у рівненському НВК №2 «Школа-ліцей» відбулося жеребкування команд-суперників, які змагатимуться за стипендію міського голови у рамках ІІ загальноміського учнівського дебатного турніру «ПРЕС».
Учасниками турніру традиційно стануть старшокласники загальноосвітніх навчальних закладів Рівного. Гра відбуватиметься за адаптованими правилами Оксфордських дебатів. Обрана дебатна тактика ґрунтується на чітких ролях команди «пропозиції» (яка пропонує тезу) і команди «опозиції» (протилежної сторони), а також на просторовій організації, за якою гравці розміщуються один навпроти одного.

Сам турнір складається із трьох етапів: шкільних навчально-консультаційних зустрічей, під час яких формуються команди, 18 загальноміських відбіркових ігор та фінальної гри, під час якої і визначиться команда-переможець.

Під час жеребкування визначили ролі команд-учасників, а організатори оголосили тему перших ігор. Дебатери мають навести аргументувати та контраргументи щодо тези «Народні традиції – це вже не модно».

- Вибір теми не є випадковим, - розповідає керівник дебатного клубу Тетяна Омельченко. – Сьогодні молодь частіше відзначає Хеллоуін, забуваючи про народні українські традиції. У такий спосіб учні зможуть не тільки дібрати відповідні аргументи для самої гри, але і краще пізнати традиції різних народів. А щодо самих дебатів, то це гарна можливість повправлятися у красномовності, стати впевненішим, подолати власні страхи, навчитися володіти аудиторією.

Рівненські школярі вчитимуться дебатувати, зустрічаючись із відомими людьми

Сюжет телеканалу "Рівне 1" про новий формат діяльності молодіжного спікерського клубу "ПРЕС"


Учениця 11 класу НВК №19 м.Рівне Анна Галганець братиме у турнірі участь вдруге. "Дебати допомогли мені у навчанні, я навчилася краще формулювати думку, доводити власну правоту. Також під час попереднього турніру познайомилася із новими людьми, з багатьма тепер товаришую", - поділилася враженнями дівчина.

У Рівному на дебатах Інтернет прирівняли до отрути



Перша відбіркова гра, у якій змагатимуться природничо-математичний ліцей «Елітар» та ЗОШ № 6, а також гімназія «Гармонія» та відповідно ЗОШ №14, відбудеться уже 22 листопада у загальноосвітній школі №1.





На правах реклами