Ми у Facebook
21.11.2012, 11:02

Ліга Чемпіонів: Донецький "Шахтар" розгромив "Нордшелланд" [+Відео]

Фото: football.ua

У п'ятому турі групового турніру Ліги Чемпіонів донецький "Шахтар" на виїзді зіграв із данським "Нордшелландом". Розгромна перемога 5:2 дозволила донеччанам за тур до фінішу оформити вихід з групи та забезпечити Донецьку "єврокубкову весну".
"Шахтар" обіграв на виїзді "Нордшелланд" і зумів вийти в плей-оф Ліги Чемпіонів, підтвердивши свій клас. Ось тільки від вольової перемоги донеччан залишився помітний осад. І справа не тільки в тому, що в перший раз бразильці, вибачте, українці відігралися з очевидним порушенням правил "фейр-плей" (про це пізніше), але і в тому, що і до, і після були фрагменти гри, в якій прослизала деяка розслабленість "гірників".

Цього разу класу провідних виконавців вистачило на позитивний результат, але на тлі недавньої поразки від київського "Арсеналу" отримуємо дзвінок про те, що "Шахтар" починає втомлюватися. На старті гри проблеми з концентрацією позначалися при стандартах і звичайних навісах/прострілах в штрафний майданчик "чорно-помаранчевих". Невипадково Нордстранд саме після передачі такого типу відкрив рахунок.

Втім, довго у відстаючих "Шахтарю" ходити не довелося. Адріано, наплювавши на поняття "фейр-плей", після довгого виносу, яким "гірники" повертали м'яч суперникам, підібрав м'яч і, не звертаючи уваги на протести суперників, спокійно забив гол у ворота. Хочеться сподіватися, що форварда, виписавши премію за два його наступних м'яча, за це й оштрафують. Тому що не пристало клубу, який претендує на статус європейського, забивати такі голи.

Відео "неФЕЙР-ПЛЕЙного" голу Луїса Адріано:



Свого часу Арсен Венгер, коли його команда перемогла суперників у Кубку Англії за допомогою аналогічного м'яча Нванкво Кану, домігся рішення про перегравання. І все одно переміг "Шеффілд", а співвідношення сил тоді було приблизно тим же, що зараз у "Шахтаря" з данцями. А тепер після всіх скандалів, пов'язаних з існуючими і неіснуючими преференціями чемпіонам України на внутрішній арені, його суперники отримують на руки відмінний козир у вигляді поняття "fair play по-донецьки". І нехай Срна з Луческу вибачаються і кажуть, що хотіли пропустити, а Степаненко не розібрався, але що заважало відразу ж пояснити Тарасу і все ж таки дати забити "Нордшелланду"?

У підсумку, той розлютився і впорався сам, довівши справедливість приказки про те, що бог - не фраєр. Лише після м'яча Лоренцена під гул трибун "Шахтар" став приходити до тями. Почали заводитися Мхітарян та Фернандіньо, і якщо першому не щастило, то рейд другого і простріл призвели до плутанини в штрафному майданчику чемпіонів Данії. У метушні краще інших розібрався Вілліан, увігнавши м'яч у сітку.

У дебюті другої половини гри "Шахтар" вистрілив дуплетом: спочатку Вілліан в своєму стилі поклав м'яч у сітку, потім Адріано змусив трибуни знову зайтися свистом, але в цей раз до його м'ячу було не причепитися. Майже відразу міг забити свій другий гол і Лоренцен, але в дотик пробив повз після прострілу. Ще один шанс він змарнував на 71-й хвилині, по суті втративши останню можливість повернути свою команду в гру.

Огляд кращих моментів матчу:



Незабаром Адріано забив цвях в кришку труни надій датчан після скидки від Кости і на цьому все скінчилося. Що ж, варто визнати, що "Шахтар" з точки зору результату відіграв груповий етап просто чудово. За тур до кінця вийти з групи, де грають чемпіон Італії та чинний володар Ліги Чемпіонів - вражає. Залишився останній бій вдома з турінцями, в якому команді буде вкрай важливо зберегти поточне перше місце. Втім, не почивати на лаврах і починати роботу над помилками - і не тільки чисто спортивними - варто починати вже зараз.





На правах реклами