Ми у Facebook
27.11.2012, 14:00

Центр Рівного йде під землю?

Центром міста не ходити. Люди, які живуть у Рівному, налякані, вони впевнені – від новітньої забудови центральна частина міста може провалитися. Центр Рівного йде під землю, на жителів будинків падає стеля, а обласний театр розколюється навпіл.
Після будівництва три роки тому підземного торгового центру стара споруда тріщить по швах, стіни просідають, а в підвалах з’явилася вода. Городяни зізнаються, що вже готові покинути свої квартири і тікати в інше житло.

«У нас тріщини в будинку, в нас падає стеля, в нас течуть підвали, набирається вода, яка раніше ніколи не набиралася, наш будинок – стара забудова, яка має свої потреби до будівництва, і які тепер порушені через ці підземки, які збудовані», - каже жителька Рівного Наталя.

«Тут плавуни, тут була річка підземна дуже давно, яка залишила своє русло і через це ми знаходимося в такому небезпечному місці. Підземні всі ці території, які навколо нас, вони дають просто більшу напругу, і забирають основу, і наш дім плаває сам», - каже жителька Рівного Тетяна.

Чи обвалиться перехід у центрі Рівного? [+Відео]

Обласний академічний театр – сусід підземного центру. Після початку будівництва храм Мельпомени ледь не розколовся навпіл, з’явилися глибокі тріщини. Фасади укріпили, та підземні води піднімаються у підвалі щоразу після дощів й іноді сягають до півметра – затоплює навіть щитову. Театрали показують поцвілі стіни. До будівництва підземного центру цих проблем не було.

«Та водичка мала собі ходи якісь там під землею, а коли їй перегородили дорогу цим будівництвом, вона шукає інші ходи. Ми бачимо те, що відбувається в підземному переході, і в цьому торговому центрі особливо видно зимою, коли вода піднімається, замерзає, коли починає виперати мармур, тріскатися конструкції», - заявляє директор театру Володимир Петрів.

Рівненська підземка встояла, незважаючи на "прогнози" екстрасенсів [+Фото]

В управлінні капітального будівництва Рівного порушень під час будівництва у центрі міста не визнають. Небезпеки також. Тут кажуть, що городяни перебільшують проблему.

«Ми, як замовник будівництва, зробили все можливе для того, аби унеможливити будь-яку руйнацію всіх будинків і театру. Я можу заспокоїти, що центральна частина міста на сьогодні безпечна», - заявляє начальник управління капітального будівництва Рівненського міськвиконкому Олег Герман.

З’ясувати, чи справді центр Рівного в небезпеці, взялися у міській раді. Там створили спеціальну слідчу комісію, яка після досліджень має сказати, чи вплинуло підземне містечко на стан старих споруд.

«Якщо будуть проблеми, ми змусимо переробити і, власне, покарати винних осіб. Тут потрібно фахівців, які перевірять, які металоконструкції використані і будматеріали використанні під час будівництва», - каже член депутатської слідчої комісії Рівненської міської ради Олександр Лащук.

Якщо порушення знайдуть, забудовника покарають і змусять виправити дефекти. Тим часом покупців у підземці значно поменшало, а люди дедалі частіше відмовляються від походів у театр.


ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Новий торговий центр під Соборною у Рівному знову руйнується





На правах реклами