Ми у Facebook
29.11.2012, 13:16

На відкриття головної ялинки Рівного "прилетять" янголи [+Фото]

Міська влада Рівного вирішила дещо змінити традиційне оформлення зеленої красуні, що прикрашає центральний майдан міста на час Новорічних та різдвяних свят. Головна родзинка цього року – біля новорічної ялинки засвітяться п’ять великих янголів.
Оленів, що світяться увечері, й такого ж сяючого воза біля новорічної ялинки цього року не буде. Їх вирішили замінити символами, що ближчі до новорічних та різдвяних традицій українського народу – янголами.

До того ж, ці янголи – унікальні, адже не придбані в якомусь магазині, а втілені руками рівненських майстрів.

- Олені, що були під ялинкою у попередні роки, уже морально застаріли й віз зламався, - розповіла заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. – Тому вирішили зробити щось нове й оригінальне, адже людям потрібні речі, які б їх надихали. Ми поїхали в один із торгових центрів Рівного, подивились на оленів, які продаються там, і подивилась з чого вони зроблені. Тоді в мене й народилася ідея зробити з тих же матеріалів янголів.





Втілити в життя задум Галини Кульчинської взялися майстри Рівненської художньої школи.



- Ми порадилися й вирішили, що нам до снаги здійснити такий задум, адже усі майстри, які можуть провести всі необхідні роботи з виготовлення таких янголів, у нас є, - розповів директор Рівненської художньої школи Артур Мартиненко. - Янголи утворять собою композицію, в центрі якої буде найбільший янгол. Буде янгол з ліхтариком, з сопілочкою, з лірою. Все розповідати не буду, залишимо інтригу. На одному янголі буде від 800 до 1000 лампочок.


Наталія Дребот демонструє ескізи майбутніх янголів
Наталія Дребот демонструє ескізи майбутніх янголів




Автором ескізів янголів стали рівненські майстрині - Наталія Дребот та Інга Буянова. Наталію Дребот рівняни пам'ятають за величезною писанкою, яку виготовляли рівненські майстри цієї весни.

- Я не перший рік стикаюся з янголами, оскільки вони присутні на писанках, які я пишу, - розповіла рівненська майстриня й писанкарка Наталія Дребот. - Малювали ескізи олівцем, дуже багато створили й відібрали найкращих. Одного з янголів вирішили зробити з сопілочкою й він ніби сповіщає, що народився Ісус. Ще один сидітиме на хмаринці, бо янголи - небожителі.

Таким буде найбільший янгол. Він поки не підсвічується
Таким буде найбільший янгол. Він поки не підсвічується


Стоятимуть янголи на невеличкому подіумі та будуть підсвічуватися.

Окрім появи янголів, на Новий рік та Різдво рівнян чекає ще декілька новинок.

А ось цей янгол з ліхтариком уже сяє
А ось цей янгол з ліхтариком уже сяє


Озвучили й суму, яка пішла на виготовлення янголів - 25 тисяч гривень.

Галина Кульчинська показала фото подібних янголів, які встановлені у Нью-Йорку
Галина Кульчинська показала фото подібних янголів, які встановлені у Нью-Йорку


Як розповіла Галина Кульчинська, Діда Мороза та Снігуроньки біля ялинки також не буде. Але буде Святий Миколай, який прийде на майдан 19 грудня – у день відкриття ялинки.

Не буде цьогоріч і традиційної акції з виготовлення дітьми великих ялинкових прикрас, оскільки такі речі зазвичай виготовляються з пінопласту й вони є пожежонебезпечними, коли знаходяться на ялинці поруч з електричними гірляндами.

Головна ялинка України буде схожа... на ялинку

Чекає на рівнян і нове різдвяне дійство – Фестиваль вуличних вертепів, який відбудеться 13 та 14 січня.

Загалом на святкування новорічних свят планують витратяти близько 60 тисяч гривень.

Офіційне відкриття головної ялинки міста Рівного відбудеться 19 грудня, у день Святого Миколая.





На правах реклами