Ми у Facebook
30.11.2012, 17:40

Нову Анжеліку зіграє молода співачка [+Фото]

Нова класична екранізація роману "Анжеліка, маркіза ангелів" ("Angelique, marquise des anges") французького режисера Аріеля Зейтуна вийде на екрани у вересні 2013 року, повідомляє "Лента.ру". Чи вдасться фільму повторити шалений успіх культової стрічки 1964 року й чи перевершить легендарну Мішель Мерсьє молода виконавиця ролі Анжеліки?


Головну роль у новій "Анжеліці" виконує 23-річна французька співачка, акторка і модель Нора Арнезедер. Її батько - австрієць, а мати - єгиптянка.



Талановита дівчина вже встигла знятися у стрічках "Круїз", "Слова", "Код доступу "Кейптаун", "Маніяк") і навіть стати номінанткою на "Оскар" за свою пісню "Loin de Paname" до фільму "Париж, Париж!" ("Фабург, 36"). Нора Арнезедер кілька років тому була "обличчям" бренду Guerlain і рекламувала аромат Idylle.

Книга Сержа і Анн Голон, на якій буде заснована кінострічка, опублікували вперше у 1956 році. Це історико-авантюрний роман, події якого розгортаються у Франції в середині XVII століття, й розповідає про пригоди юної дівчини, котру видають заміж за казково багатого графа де Пейрака, якому заздрить сам король.

Услід за першою книгою, яка стала бестселером, з’явилася серія з понад десяти любовно-авантюрних романів. Над багатьма з них письменниця Анн Голон працювала вже без участі чоловіка (Серж Голон помер у 1972 році).

Романи про Анжеліку раніше вже екранізувались. Перша кінострічка, "Анжеліка, маркіза ангелів", вийшла у 1964 році. Пізніше на екрани випустили чотири фільми-продовження: "Анжеліка і король" (1965), "Чудова Анжеліка" (1965), "Неприборкана Анжеліка" (1967) та "Анжеліка і султан" (1968).



Головну героїню всіх п’яти фільмів, які били рекорди полулярності у радянських кінотеатрах 70-80-х років минулого століття, зіграла французька актриса і балерина Мішель Мерсьє (Жослін Івонн Рене Мерсьє).



У парі з Мішель Мерсьє зіграв Робер Оссейн.


До речі
Роль Анжеліки для неймовірно харизматичної й талановитої Мішель Мерсьє стала фатальною - після серії екранізацій актрису десятиліттями не знімали. Вона створила образи понад 50 різних жінок, але її і досі називають не інакше, як Анжеліка. Їй не щастило у коханні. А один шанувальник так понівечив красуні обличчя, що довелося пройти через кілька пластичних операцій. У 1999 році важке матеріальне становище змусило Мішель Мерсьє виставити на продаж особисті речі та сукні Анжеліки, які колись вона викупила у кіностудії.



Неперевершена Мішель Мерсьє - наполовину француженка, наполовину італійка. Від природи жагуча брюнетка, за зйомках "Анжеліки" 27-річна актриса весь час була змушена носити спеціально виготовлені для неї перуки.



На відміну від Мішель Мерсьє, Нора Арнезедер від природи білявка.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
«Няня» Заворотнюк знялася у воєнному фільмі, де мстить ворогам через ліжко [Фото+Відео]

Підготувала Галина ЦУКАНОВА. За матеріалами "Лента.ру" та відкритих інтернет-джерел.





На правах реклами