Ми у Facebook
03.12.2012, 18:28

У Рівному серед зими влаштували "гарячу" "Духовку" [+Фото]

Відгримів, відспівав та відгомонів у Рівному 5-й фестиваль актуального мистецтва "Духовка-2012". Незважаючи на холодну пору, у затишному приміщенні театру "МЕТР" було неабияк гаряче.
Цьогорічна "Духовка" стала зовсім не схожою на попередні.



Молоді театрали порадували рівнян двома прем'єрами. Вистави викликали й щирий сміх, а інколи на очі наверталися сльози...



Вразили й музичні експерименти. Уперше до Рівного на "Духовку" приїхав київський гурт "Гапочка", учасники якого залишилися приємно вражені атмосферою фестивалю.

Рівнян запрошують "пофестивалити" у "Духовку"



Тимур Гогітідзе та Анастасія Яремчук з львівського гурту "AtmAsfera" дивували експресивною грою на барабанах й читали музичні мантри.



Свій новий музичний проект презентував рівнянам DJ Garazd.



А рок-гурт "FairInHate" змусив битися серця гостей фестивалю частіше.



Були й зустрічі з цікавими людьми, що змусили багатьох переосмислити власне ставлення до оточуючого світу. Зокрема, киянин Валентин Іонов розповів про духовний розвиток особистості та зіграв на флейті, а рівнянка Марія Бабчук (більш відома як Марія Шульган) відкрила секрети кіноіндустрії, розповівши, як і на чому заробляють кінотеатри.



Багатьох зацікавила й лекція Тетяни Гнатюк з Києва із розповіддю про вегетаріанство.

У Рівному на "Духовці" експериментують з мистецтвом



Новинкою фестивалю стали різноманітні мистецькі майстер-класи, на яких рівнян вчили виготовляти картини з паперу, фенечки з муліне, етнічні новорічні іграшки та багато іншого.



А у перервах між виступами гостей пригощали теплим чаєм та печивом.



За словами гостей "Духовки", такою ж теплою була й атмосфера фестивалю.

- Мені особисто найбільше сподобалася театральна вистава "Міст" - чудовою грою акторів, сценарієм та вмілою режисерською постановкою, - поділився враженнями один з гостей фестивалю Роман Пархомець. - Надзвичайно цікавою була лекція Марії Шульган про сучасну кіноіндустрію, дізнався багато нового та цікавого. Вистава "Кисень" вже вдруге "зачепила мене за живе" своєю соціальною гостротою та шквалом емоцій від акторів. З музичної частини найбільше сподобалися ритмічні та ніжні пісні від гурту "AtmAsfera". Загалом фестиваль був насичений різними подіями на будь-який смак, і це чудово, що у нас в місті організовується такий альтернативний відпочинок, спрямований на виховання справжніх людей.

Гості фестивалю відзначили досить високий рівень учасників фестивалю.

- Вразили суперпотужні й водночас прості у спілкуванні гурти "Гапочка" та "AtmAsfera", - зауважив інший відвідувач "Духовки" Тарас Грицюк. - Сподобалися й вистави "Метру" "Міст" і "Кисень", львівський еко-театр "Wind of change", наповнена добром і світлом театральна "Казка" від мім-дуету "Зліва Направо". Дівчата просто молодці, давно вже не бачив такої доброї і світлої вистави, радів, немов дитина :).



Слова вдячності дісталися не лише гостям, а й організаторам фесту.

- Цього року на "Духовку" зібралися дійсно митці і мисткині, профі своєї справи, - розповіла відвідувачка фестивалю художниця Анастасія Люшина. - Не обійшлося й без казусів, як-от вимушена відмова від участі Сашка Луцишина через повістку у військкомат :) Але це справи життєві. Вони додали яскравих деталей. Я особисто дуже вдячна за пропозицію виставити кілька своїх робіт у рамках фестивалю, в яких я намагалася передати атмосферу цьогорічної "Духовки"!



Організатори фестивалю запевнили, що експериментувати у мистецтві ще є над чим, тому обов'язково здивують рівнян і наступного року.

ПИТАННЯ ДО ОБГОВОРЕННЯ: Які ваші враження від фестивалю "Духовка"? Що вас найбільше вразило на фестивалі? (Відповіді залишайте в коментарях до статті)





На правах реклами