Ми у Facebook
05.12.2012, 15:44

Книги, які збирали рівняни, вже передали дітям в інтернат

Книги для дітей рівняни всією громадою збирали протягом листопада, а вже 3 грудня активісти Молодіжної організації “ЛІТЕРАТУРА.rv” передали зібрану літературу у школу-інтернат за адресою вулиця Богдана Хмельницького, будинок 35, що знаходиться в смт Мізоч.

Нагадаємо, що акція тривала лише 19 днів, а за цей час небайдужа молодь Рівного масово приносила українську літературу різного характеру (як навчальну, так і художню) для вихованців школи-інтернату, повідомили з оргкомітету акції.

Діти з Клеванського інтернату на Рівненщині хочуть читати українські книжки

Варто зауважити, що в останні дні акції організаторам довелося внести змінити у план її проведення, адже за попередньою домовленістю книжки збиралися для Інтернату санаторного типу для дітей з серцево-судинними захворюваннями (м.Клевань-1). За проханням директора закладу літературу доставили в інше місце, а саме у Мізоцьку спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат. Це не залишає без уваги того факту, що на Рівненщині є багато й інших закладів подібного типу, які також потребують доброчинної допомоги і, звісно, не лише в освітньому плані.

Таким чином, на третій день зими книжки нарешті потрапили до рук дітей. Цікаво, що навіть після офіційного завершення збору знайшлося ще кілька людей, які поспішили встигнути долучитися до акції. Тож остаточне число книг становить 380, хоча за перший тиждень у стосиках знаходилася всього сотня примірників.

Про те, як все відбувалося на місці, розповідає Марк Оплачко, голова організації “ЛІТЕРАТУРА.rv”:

— Нас зустрічали діти, що було особливо приємно. Було видно, що ці книги були їм потрібні, вони зацікавлено дивилися на них, тим більше допомагали носити, — з посмішкою згадує Марк. — А вже як ми виходили з приміщення, діти починали із захватом розглядати літературу.



— Ми дуже задоволені, що прийшли саме навчальні книги, — ділиться враженнями Людмила Єгорова, вихователь закладу, — тому що в нас на п’ятьох дітей припадає один підручник. І дуже часто, коли потрібно робити уроки ввечері — це проблема. Також я побачила художню літературу, зокрема українську, і можливо, це не зовсім розповсюджено, але наші діти люблять і хочуть читати. Тому ми щиро дякуємо і сподіваємося, що це не одноразова допомога, а в майбутньому також будуть проводитися подібні акції.

Організація “ЛІТЕРАТУРА.rv”. дякує всім, хто долучився до акції та приніс книги для дітей. Також величезна подяка Видавничому дому “ОГО” за надання додаткового місця для збору книг.







На правах реклами