Ми у Facebook
06.12.2012, 14:48

Водії та пішоходи до 20 грудня можуть змінити Правила дорожнього руху

Міністерство внутрішніх справ винесло на широке обговорення фінальний проект нових Правил дорожнього руху, згідно з якими, пішоходів хочуть зобов’язати
клеїти на одяг стікери, а водіїв – на сім місяців умикати фари.
Нові ПДР можуть набрати чинності вже в першому півріччі 2013 р., повідомляє Сегодня.

Як розповіли в ДАІ, після того, як свої побажання озвучать автомобілісти (думку водіїв і пішоходів можуть висловити на офіційному сайті ДАІ до 20 грудня), їх розгляне керівництво автоінспекції та Кабмін.

Серед важливих новин – обов’язок для водіїв і навіть пішоходів надягати світловідбиваючі оранжеві жилети (або хоча б стікери, які можна купити в будь-якому маркеті), а поза населеними пунктами їздити з увімкненим близьким світлом з 1 жовтня по 1 травня.

У ДАІ говорять, що нові правила спрямовані на забезпечення безпеки. «Якщо до одягу пішохода прикріплений світловідбиваючий стікер або на нього надягнутий жилет, то водій може його побачити на відстані 400 метрів і загальмувати, тим самим не створивши ДТП. А ось у водія, який ремонтує авто на узбіччі траси, більше шансів вижити, якщо він надягне спецжилет і буде помітним для інших автомобілістів», – розповів спікер Департаменту ДАІ Олександр Зубенко.

Розмір штрафів стане відомим, коли правила затвердять.





На правах реклами