Ми у Facebook
28.12.2012, 08:15

Новорічні фуршети: яке меню обрати рівнянам?

Фуршетні застілля давно вже стали улюбленими серед рівнян. А от які закуски найкраще підійдуть до новорічного столу?
Українська душа, мабуть, ніколи не перестане бажати двох речей: гарного свята та... надбавки до зарплати. Якщо останнє — питання більш особисте, то традиційне “душа бажає свята” можна почути деталі частіше. Гучні застілля, із переповненим смачними наїдками та напоями столом, потроху відходять у минуле. Проте “апетит” до святкувань не пропадає. Особливо - напередодні новорічних свят.

Як зустріти Новий Рік із максимально повним шлунком і мінімальним спустошенням гаманця? Рішення є. Це — фуршети.

У перекладі з іноземної, слово “фуршет” означає “з виделкою”. Фуршетне застілля — досить економний та практичний вихід з ситуації в порівнянні з проведенням класичного бенкету в ресторані. Зараз це дуже модно, зручно, а головне - економно. У невеликій залі зможете обслужити в 4-5 разів більше гостей саме через те, що в залі не буде звичних довжелезних столів. Так ви зекономите площу для веселощів, гості зможуть спілкуватися з тими, хто їм цікавий, а не тільки з сусідом зліва чи справа.



Вітання на Новий рік: чого побажати рідним людям?

Фуршетний стіл — це різні страви «на один укус»: канапе, закуски і салати в тарталетках, фрукти, розрізані на частини. Спочатку на стіл подаються холодні та гарячі закуски, а вже потім — десерти та фрукти.



Обираємо тости до новорічного столу!

Технолог, завідувач виробництва ресторанів “Іоланта” та “Європа” Людмила Цьома розповідає, що новорічні фуршети можна організувати на будь-який смак, залежно від побажань та замовлень клієнта.

- На Новий рік можна замовити фуршети із дорослим та дитячим меню, - розповідає пані Людмила. - Найпопулярнішими фуршетними закусками, звичайно ж, є канапки із сиру, м'яса, риби та овочів. Незабутній смак можна отримати, поєднавши декілька видів сиру на одній шпажці. А для гурманів пропонуємо спробувати канапки із лимону, сиру та грецького горіху. Традиційну м'ясну нарізку можна подати у вигляді закручених бутонів. Смакувати ними — одне задоволення. Давно вже стали традиційними і фуршетні закуски із огірків, баклажанів та помідор. А якщо захочеться чогось екзотичного, можна спробувати канапки із червоної риби та креветок.



І наостанок: яке б меню ви не обрали, не забудьте прихопити із собою хороший настрій та щиру посмішку. Тоді ваші свята пройдуть на “ура”!

Новорічні вітання від Майї Лошкарьової






На правах реклами