Ми у Facebook
02.01.2013, 17:10

За рівнянами слідкують... соціальні патрулі

Про це повідомили з ТУ МНС України в Рівненській області.
З 30 грудня по 9 січня на виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула, щодо попередження загибелі людей від переохолодження у найбільших містах та районах Рівненський області, а саме: Острозі, Дубно, Сарнах та у місті Кузнецовську, за безпосередньої підтримки органів місцевої влади цілодобово працюють соціальні патрулі у складі працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, міліції, соціальних служб та медичних працівників.



Робота соціальних патрулів щодо попередження загибелі людей від переохолодження виконується шляхом періодичного патрулювання автомобільним транспортом територій з найбільшою імовірністю перебування людей (автовокзали, залізничні вокзали, майдани, парки, тощо), які можуть потребувати допомоги, а також за викликом, при отриманні інформації про громадян, яким необхідна допомога. Працівники у складі соціальних патрулів, в залежності від ситуації, доставляють потерпілих до найближчого пункту обігріву або лікувального закладу. Безперервно по гучномовцях транслюються інформація застережливого характеру, щодо дотримання основних правил безпечної життєдіяльності у зимовий період. Крім того, громадян повідомляють про розташування пунктів обігріву.

Керують роботою соціальних патрулів чергові робочі групи Оперативного штабу у тісній взаємодії із соціальними службами, міліцією, обласним Товариством Червоного Хреста, громадськими організаціями, спираючись на існуючу мережу пунктів обігріву, лікувальних закладів і соціальних установ для обездолених.





На правах реклами