Ми у Facebook
15.01.2013, 07:05

Вертепи у Рівному - від дітлахів до... депутатів [Фото+Відео]

Другий день поспіль на майдані Незалежності у Рівному лунають колядки, щедрівки та грають вертепи. Щоправда, на завершення міського фестивалю вуличних вертепів на сцену вийшли не лише діти. У чортів, янголів та царів перевтілилися навіть місцеві чиновники та депутати!
Святковий фестиваль вуличних вертепів, що другий день триває у Рівному, подарував глядачам чимало нових вражень.

Як і у перший день, своїми вертепами та колядою рівнян вітали та дивували учні, їхні батьки та вчителі рівненських шкіл.



Окрім освітніх закладів, свої вертепи продемонстрували й керівники гуртків та юні вихованці підліткових клубів Рівного.



Представники позашкільної освіти довели, що відродження традицій різдвяного вертепу - справа потрібна.



Тому виступили не лише разом з дітьми, а й організували викладацький вертеп, до якого долучилися керівники гуртків та педагоги-організатори клубів.

Більше фото з другого дня фестивалю - у фотогалерею



- Вирішив брати участь у фестивалі тому, що це стало цікаво, - говорить педагог-організатор підліткового клубу "Молодіжний центр" Павло Осіпов. - Я грав роль царя Ірода, яку мені запропонували, і я був не проти. Готувалися всі разом. Вважаю, що такий фестиваль, звісно ж, позитивно впливатиме на розвиток вертепної традиції, адже ми не забуваємо про свої звичаї.



Різдвяною колядою привітав рівнян та гостей міста й справжній освітянський вертеп, в якому у героїв вертепу перевтілилися чиновники міського управління освіти.



Родзинкою ж фестивалю вертепів став "антикризовий" вертеп у виконанні депутатів Рівненської міськради, де, наприклад, депутат-журналіст Олександр Курсик став чортом, а "свободівець" Олександр Лащук - одним з царів.



Після депутатів та освітян на сцені знову з'явились школярі. Деякі у своїх вертепах навіть про депутатів згадали.

Більше фото з другого дня фестивалю - у фотогалерею



Інші ж були не менш оригінальні й замість традиційної Кози вивели на сцену Коня :)



За словами самих учасників вертепів, фестиваль їм дуже сподобався й вони залюбки повернуться на майдан Незалежності із вертепом вже за рік.

Отже, фестиваль має добру перспективу стати традиційним.





На правах реклами