Ми у Facebook
17.01.2013, 09:20

Губернатор Рівненщини розказав, хто з нардепів був у його кабінеті [+Фото]

У владних коридорах заговорили про кадрові чистки. Позбутися своїх посад нібито мали голови райдержадміністрацій, заступники губернатора, чиновники різних рангів і сам голова ОДА. Що з цього правда, а що вимисел, про висновки і плани на майбутнє - розповів Василь Берташ в інтерв'ю порталу OGO.ua.
(Частина 1)

— Рік 2012-й в Україні все-таки пройшов під знаком виборів до Верховної Ради. Як ви оціните їх результати на Рівненщині?

— Я їх оцінювати не можу, тому що оцінку дають люди і вибирають тих, хто їм до вподоби. Як голова адміністрації, я робив все, щоб вибори пройшли чесно, відкрито, прозоро, демократично. І порівняно з іншими регіонами — вони такими й були. Мені навряд чи хтось може закинути використання адмінресурсу, і я цим пишаюсь. А люди потім дадуть оцінку тим депутатам, яких вони вибрали. Розчаруються чи ні в своєму виборі — покаже час.



— Рівненщина має сім народних депутатів: два від Партії регіонів і п'ятеро опозиційних (троє від "Батьківщини" та по одному від УДАРу і "Свободи"). Як ви збираєтесь з ними співпрацювати?

— Як голова адміністрації, я хотів би одного: щоб вони не заважали працювати, а допомагали. Дуже хочу, щоб вони виконали те, що обіцяли у своїх передвиборчих гаслах краянам.

Я їх всіх привітав з перемогою, з Новим роком і готовий до співпраці. Можу сказати, що лише два депутати були в мене і задекларували, що будуть співпрацювати і допомагати.

— Якщо не секрет: хто саме?

— Це Сорока Микола Петрович (фракція Партії регіонів — авт.) та Осуховський Олег (фракція ВО "Свобода" — авт.). Більше в мене нікого не було. Але я надіюсь, що всі наші народні депутати направлять свої сили і енергію на вирішення тих проблем, які сьогодні є в області.

Народні депутати Олег Осуховський та Микола Сорока
Народні депутати Олег Осуховський та Микола Сорока


— Тобто, якщо потрібно буде пролобіювати інтереси області у парламенті, ви будете звертатись до всіх депутатів від Рівненщини, незважаючи на їхню партійність?

— Звичайно, я буду звертатись. Але буду завжди за підсумками року давати прес-конференцію і розповідати: "цей депутат конструктивний і багато допоміг, а цей — займається політикою і нічого не зробив для краю". Для мене важливо, щоб з народними депутатами була дійсно конструктивна співпраця. Щоб вони не виконували завдання своїх вождів, а працювали на користь громади.

Президент звільнив трьох голів райдержадміністрацій в Рівненській області. Це кадрові висновки після поразки провладних кандидатів у тих районах?

— Це не так. Якщо ми візьмемо, наприклад, Рокитнівський район, голову якого звільнив Президент, то тут був найбільший показник за Партію регіонів (і переміг кандидат від Партії регіонів — авт.).

— А Корецький і Радивилівський райони?

— І Корецький, і Радивилівський райони теж показали непоганий результат. Тут справа в іншому. Я завжди роблю ротацію керівників. Якщо бачу, що щось не так і йде негатив, незадоволення громади, я роблю ротацію туди, де цей керівник, можливо, зможе реалізувати себе з більшою ефективністю і користю. Це стосується й освіти, й медицини. Ви ж бачите, що постійно йде ротація кадрів.

Керівнику завжди треба слідкувати за державними службовцями, щоб вони професійно і відповідально виконували свої обов'язки. Це ж мій особистий авторитет, і я не можу стояти осторонь, коли щось робиться неправильно. Це мій стиль керівника. У мене немає панібратства і немає улюбленців.

Якщо ділиться бюджет, то чітко ділиться по районах за існуючою формулою. Якщо приходить якась субвенція з держбюджету — теж ділиться по формулі відповідно до кількості людей, які проживають в районі.

Далі буде...





На правах реклами