На трудовий архів Рівного витратять 250 тисяч гривень
Ситуацію щодо процесу перенесення і витрати виділених Рівнерадою коштів прокоментував заступник директора Державного архіву Рівненської області, начальник відділу забезпечення збереженості документів Іван Дем’янюк:
— З питанням щодо майбутнього розподілу виділених коштів — не до нас. Ми цих грошей не бачили, так як вони пройшли повз нашу установу, — наголошує пан Іван. — Ця ситуація вирішувалась на засіданні Рівнеради. Депутати вирішили виділити 250 тисяч гривень, які підуть на рахунок Управління капітального будівництва. Воно має провести відповідні тендери та найняти підрядні організації. І тільки після цього будуть проводитися якісь роботи з облаштування трудового архіву.
На даний час в області діють трудові архіви у дванадцяти райцентрах та містах. За минулий рік вони загалом видали майже шість тисяч довідок про стаж роботи й зарплати, які необхідні при нарахуванні пенсій.

Як святкувати Великдень без шкоди для здоров'я: поради святкового харчування та активності після застілля

Напередодні Великодніх свят Міністерство охорони здоров'я України звертається до громадян із закликом бути уважними до свого раціону та помірно вживати традиційні святкові страви, щоб уникнути проблем зі здоров'ям.
переглядів: 110
Фестиваль тюльпанів "Волинська Голландія" оголосив дату відкриття

Уже наступної п'ятниці, 25 квітня 2025 року, на Волині відбудеться довгоочікуване відкриття щорічного фестивалю тюльпанів "Волинська Голландія" – справжньої квіткової феєрії, яка на кілька тижнів перетворить мальовниче поле поблизу Луцька на неймовірне різнобарвне море.
переглядів: 154
Збираємо великодній кошик: що потрібно покласти та що символізують страви?

Великдень – одне з найважливіших та найшанованіших свят в українській культурі. Його неможливо уявити без барвистого великоднього кошика, який віряни несуть до церкви для освячення. Кожен продукт у цьому кошику має глибоке символічне значення, що сягає як християнських традицій, так і давніх народних вірувань.
переглядів: 209
Запечене м’ясо, яке тане в роті: простий секрет соковитості та апетитної скоринки

Соковите, ніжне всередині та рум’яне зовні — саме таким прагне бачити м’ясо кожен кулінар. Однак навіть досвідченим господиням не завжди вдається досягти ідеального результату. Професійні кухарі розкрили свій незвичний, проте дієвий лайфхак, який допоможе приготувати справді досконалий м’ясний шедевр.
переглядів: 301
Срібний браслет Pandora: як вибрати та з чим носити

Вибір ювелірних прикрас — це не лише про естетику, а й про практичність, символіку та довговічність. Особливо, коли мова йде про срібні браслети, які можна адаптувати до будь-якого стилю — від класичного до кежуал. Один із варіантів, який варто розглянути, — це срібний браслет, що може стати основою для персоналізованого образу.
переглядів: 141