Ми у Facebook
18.01.2013, 15:33

НБУ введе обмеження на розрахунки готівкою в 150 тисяч гривень

НБУ розпочав підготовку до введення граничної суми готівкових розрахунків фізичних осіб на рівні 150 000 грн.

Як розповіло джерело на банківському ринку з посиланням на чиновника в НБУ, там вже завершили підготовку проекту постанови, яким буде введено ліміт на розрахунки готівкою в розмірі 150 000 грн. «Постанова вже на виході, введуть в цьому місяці», - говорить банкір, інформує Forbes.

За його словами, документ обмежить розрахунки фізосіб готівкою як у торговельних мережах, так і за цивільними договорами. Таким, наприклад, як покупка нерухомості або автомобілів на вторинному ринку. «Вони вже давно це анонсували, за великим рахунком, це крок у правильному напрямку, але не в наших умовах», - зазначає перший віце-президент Асоціації українських банків Володимир Бондар. На його думку, багато великих угод за готівку будуть проводитися не через банківські картки, як того домагається Нацбанк, а «мимо каси».

НБУ обмежить виведення валюти фізособами за кордон

«Наприклад, на вторинному ринку житла сторони завжди домовляться, як це зробити», - стверджує Бондар. Тим же покупцям нерухомості, які захочуть прописувати в договорах реальні суми угод, нововведення доставить незручності, оскільки традиційно такі угоди проводяться в іноземній валюті.





На правах реклами