Ми у Facebook
23.01.2013, 13:05

Чому рівняни не можуть отримати виплати на дітей? (ОФІЦІЙНА ВЕРСІЯ. Частина 2)

У зв’язку з нововведеннями у законодавстві, які вступили в дію з 1 січня, оформити допомогу при народженні дитини виявилося неможливим.
OGO.ua вже писав про рівнянина Сергія, який не зміг оформити допомогу при народженні дитини. Адже потрібну довідку про склад сім’ї йому відмовились видавати.

Виплати рівнянам при народженні дитини заблокувало МВС

Міське управління соцзахисту звернулося за роз’ясненням і в облдержадміністрацію, й до міністра соціальної політики України Наталії Королевської.

Чому рівняни не можуть отримати виплати на дітей? (ОФІЦІЙНА ВЕРСІЯ. Частина 1)

Тим часом в обласному управлінні запевняють: на сполох забило лише місто. У жодному з районів таких проблем поки не виникло і невідомо чи виникнуть. А поки розбираються зі зверненням обласного центру:

— У новому порядку реєстрації громадян, про який йдеться у Наказі Міністерства внутрішніх справ №1077 від 22.11.2012 р., є пункт 8.1. У ньому йдеться про те, що відомості про місце проживання/перебування особи та інші персональні дані особи надаються адресно-довідковими підрозділами територіальних органів ДМС України і підрозділами ДМС України за запитами осіб, органів державної влади, підприємств, установ, організацій, закладів щодо доступу до персональних даних за формою, — пояснює заступник начальника управління соціального захисту — начальник відділу соціальних виплат Головного управління праці та соціального захисту населення РОДА Ніна Видрак. — Відомості — це та саме довідка. Тобто такі довідки повинні видавати у міграційній службі. Чому вони цього не роблять — інше питання.

За словами Ніни Видрак, у Міністерстві обласним чиновникам роз’яснили, що людина має 30 днів з моменту подачі документів, аби донести довідки, яких бракує. Тим часом обласне управління соцзахисту планує звернутися до управління МВС на Рівненщині, аби таки вирішити ситуацію.





На правах реклами