Ми у Facebook
18.04.2025, 10:07

Як відсвяткувати Великдень без шкоди для здоров'я

Незабаром українці святкуватимуть Великдень та пригощатимуть рідних і близьких різноманітними смаколиками.
Про це повідомляють в управлінні охорони здоров'я Рівного.

Щоб святкові застілля минули без негативних наслідків для здоров'я, фахівці радять дотримуватись кількох простих правил.

Поради для господарів:

- Складіть меню з урахуванням балансу між смачними і корисними стравами.
- Обирайте альтернативні рецепти, які не містять надлишку жирів і вуглеводів.
- Приготуйте овочеві закуски, наприклад, овочі з хумусом або іншими легкими соусами.
- Уникайте смажених у фритюрі страв.
- Не наполягайте на тому, щоб гості їли більше, ніж їм хочеться.
- Сплануйте святкові активності, які не пов'язані із застіллям: фізичні чи інтелектуальні розваги зроблять свято цікавішим і здоровішим.

Поради для гостей:

- Не пропускайте звичні прийоми їжі перед святковим обідом або вечерею, щоб уникнути переїдання.
- Насолоджуйтеся усіма стравами, але у невеликих порціях.
- Чемно відмовляйтеся від пропозицій з’їсти більше, якщо відчуваєте ситість.
- Їжте повільно та робіть перерви між стравами.
- Намагайтеся наповнювати свою тарілку переважно рослинною їжею, обмежуючи солоне, смажене, жирне та солодке.

Будьте обачними з алкоголем: найкраще надати перевагу безалкогольним напоям, або обмежити кількість вживаного алкоголю до однієї-двох порцій для жінок і трьох для чоловіків (порція – це 30 мл міцних напоїв, 100 мл вина або 300 мл пива).

Бажаємо всім веселих і здорових свят, смачної паски та теплої атмосфери у колі рідних і близьких людей!






РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини