Ми у Facebook
28.01.2013, 09:43

Рівнянам пропонують провести "Ніч у зоопарку" [+Фото]

Рівненський зоопарк знову радує новинками. 25 січня тут відкрили експозицію тропічних тварин "Нічний світ", яка не має аналогів в Україні. Таким чином працівники хочуть збільшити кількість відвідувачів зоопарку в зимовий час.
У Рівненському зоопарку триває реконструкція. Услід за північними вовками, новий вольєр отримали тигри. Поповнилась колекція тварин і шотландським "скотським бидлом".

Тим часом у закритому приміщенні кілька місяців тривало створення нової експозиції.



Фоторепортаж з рівненського зоопарку

У "Нічному світі" зібрані рідкісні для українських зоопарків тварини – кінкажу, лірі товстий, пака, лінивець двопалий, крилан нільський, дикобраз чіпкохвостий, лисиця фенек.

- Зазвичай вдень ці тварини сплять, побачити їх можна лише вночі. Тому ми за допомогою штучного освітлення змінили їм день на ніч, щоб відвідувачі зоопарку змогли досхочу спостерігати за екзотичними тваринками, - наголосив директор Рівненського зоопарку Олег Павлюк.



Кількість мешканців експозиції планують розширювати і надалі. А нільським криланам дозволять відкрито літати у приміщенні – це створить особливу природну атмосферу.



На створення експозиції витратили понад 90 тисяч гривень. У будівництві використовували сучасні матеріали, а з оформленням експозиції допоміг художник Олексій Огонь.

Фоторепортаж з рівненського зоопарку

Одним з перших відвідувачів "Нічного світу" став міський голова Рівного Володимир Хомко. Побаченим залишився задоволений. Каже, зоопарк не тільки успішно утримує тварин, а й сам на себе заробляє. Торік з міського та обласного бюджету на утримання зоопарку було виділено мільйон гривень, ще понад 2,5 мільйона зоопарк заробив сам.





На правах реклами