Ми у Facebook
28.01.2013, 13:09

Канадські вчені розробили апарат, який "друкує" людську шкіру

Канадські лікарі на чолі зі студенткою Ліан Лінг підготували справжній прорив в галузі трансплантології. Нове відкриття полегшить страждання серйозно постраждалих від опіків людей, а також поліпшить якість їхнього життя, повідомляють іноземні ЗМІ.
Це ноу-хау буде нагадувати принтер, тільки от друкувати на ньому будуть не папір, а людську шкіру. Для цього буде необхідна всього одна клітина з організму пацієнта. Вирощена за допомогою пристрою тканина буде схожа на м'який аркуш і буде складатися з, як вже було зазначено, самої клітини, а також з полісахариду.

Учені стверджують, що буде також можливо проводити регулювання товщини, фактури і форми шкіри. Вони сміливо заявили, що за допомогою даної технології будуть створюватися ідентичні органи.

Це воістину революційне відкриття врятує життя багатьох людей, оскільки шкіра, вирощена з власної клітини, буде краще приживатися, а ціна самої операції з трансплантації штучної шкіри буде коштувати у багато разів дешевше, ніж операція з пересадки власної шкіри пацієнта.

Уже в найближчому майбутньому лікарі мають намір випробувати апарат на людях, пише УНН.





На правах реклами